Bunshot 1 bij laatste 16

In de tweede knock out ronde van de bekercompetitie tafeltennis heeft het eerste team van Bunshot afgelopen vrijdag een zeer succesvolle prestatie geleverd. Er werd op neutraal terrein, men speelde bij het gezellige Elan in Baarn, gewonnen van Tielse SC.

Rutger van de Vuurst, Arie van Diermen, Robert van der Mast en Pieter van de Vuurst konden het viertal uit Tiel, ondanks de soms behoorlijke puntenvoorgifte in het voordeel van het team uit de Betuwe, op vrij gemakkelijke wijze de baas. Al voor de eerste dubbels was de marge 4-0 in het voordeel van Buinshot 1. Winst door Robert en Rutger en winst van Pieter en Arie in het dubbelspel zorgde voor een 6-0 tussenstand. Met in het achterhoofd dat een team zich plaatst voor de volgende ronde bij 10 punten of meer, denderden de mannen vervolgens door tot 9-0. Hierna werd pas het eerste Tielse punt gescoord, maar gelijktijdig werd op de tweede tafel door Rutger de beslissende 10-1 gepakt. Hierna werden er nog twee partijen uitgespeeld en besloten beide kemphanen met een tussenstand van 11-2 het voor gezien te houden. De persoonlijke resultaten werden als volgt verdeeld; Rutger scoorde knap driemaal, Robert, Pieter en Arie boekten twee winstpartijen.

De heren hebben met de overwinning van vrijdag een plek geclaimd bij de beste 16 tafeltennisteams van de regio Midden en zullen komende vrijdag weer in actie komen. Tegenstander zal dan Shot 5 zijn, speellocatie is de sporthal Willaert in Soest. Overigens zorgen de prestaties van de afgelopen weken voor veel vertrouwen in de volgende clash. Mocht het eerste zich plaatsen voor een plek bij de beste 8, dan is dat een evenaring van het successeizoen 2019, toen strandde men in de kwartfinale.