Over Bunshot

De in juli 1974 opgerichte tafeltennisvereniging Bunshot heeft na jaren gespeeld te hebben in een “halve” Sporthal de Stormvogel, inmiddels intrek genomen in Sporthal de Kuil, Torenvalk 47, Bunschoten-Spakenburg, waar de speelruimte met badmintonclub de Sjeve Sjuttel wordt gedeeld. Na een aantal jaren op donderdagavond te hebben gespeeld is de vaste speelavond de woensdagavond geworden. Zo midden in de week worden in het competitieseizoen de thuiswedstrijden gespeeld. De andere leden, die geen competitieverplichtingen hebben, trainen meestal op de vrije tafels. Ook andere belangstellenden zijn op de woensdagavond natuurlijk hartelijk welkom om kennis te maken met de tafeltennissport.

Er zijn de afgelopen jaren een heleboel successen gevierd. Vrijwel elk seizoen zijn kampioenen gehuldigd en Bunshot speelt nog steeds in de hoogste regionen van de NTTB regiocompetitie mee. Hoogtepunt in de clubhistorie was de organisatie van een interland tussen het Nederlands en het Tsjechisch tafeltennisteam. Samen met de NTTB zorgde Bunshot voor een perfecte ambiance waarin het Oranje, met onder andere Trinko Keen en Danny Heister, uiteindelijk lukte om zich te plaatsen voor het EK.

t.t.v. Bunshot speelt met meerdere seniorenteams mee in de bondscompetities van de afdeling Midden-Nederland. Deze competities worden elk half jaar gespeeld, zodat tweemaal per jaar promotie- en degradatie plaatsvindt. Tot en met het najaar van 2021 speelde men met zowel een regulier competitieteam (bestaande uit minimaal drie personen), als een aantal duoteams. De laatste jaren heeft de duocompetitie een grote vlucht genomen en ook bij Bunshot is deze competitie inmiddels gemeengoed. Uiteraard is het mogelijk om als duoteam mee te spelen in de competitie. Het grote voordeel ten opzichte van de reguliere competitie is het feit dat de speelavonden van de duocompetitie beduidend korter zijn, 2 tegen 2 (en 1 dubbel) duurt nou eenmaal minder lang dan 3 tegen 3. Overigens spelen de diverse teams in verschillende regionale competitieklassen. De klassen variëren van de hoofdklasse (Bunshot Duo 1 promoveerde in het najaarsseizoen 2021) tot en met de zesde klasse. De teams worden elk half jaar in overleg met diegenen die aan de competitie mee willen doen, samengesteld.

In het verleden was er voor jeugdleden de mogelijkheid om deel te nemen aan de jeugdcompetitie, maar helaas is deze mogelijkheid er (vooralsnog) niet meer. Jeugdleden kunnen uiteraard wel gebruik maken van de mogelijkheid om vrij te spelen op de woensdagavond.

 t.t.v. Bunshot organiseert in ieder geval jaarlijks de clubkampioenschappen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om mee te doen aan allerlei toernooien, die door andere clubs in de regio, het land of zelfs in het buitenland georganiseerd worden.