Voorjaarscompetitie afgelopen Ook Bunshot 4 kampioen

Na het kampioenschap van Bunshot 8 van anderhalve week terug kon ook bij Bunshot 4 afgelopen woensdag de kampioensvlag in top! Bij de laatste partijen van deze voorjaarscompetitie noteerden zes teams winst en er was driemaal verlies. Vanavond richten de tafeltennissers van Bunshot zich op de clubkampioenschappen en daarna zal in de eerste week van mei alweer de bekercompetitie van start gaan.

Bunshot 4 rekende woensdagavond in vijf supersnelle sets genadeloos af met Smash 3 en kon mede door deze 5-0 overwinning de poulewinst opeisen. In de laatste partij van deze spannende competitie, waarbij het telkens stuivertje wisselen was met Barneveld 1, wisten Evert Blotenburg en George Reynolds het hoofd koel te houden tegen het duo uit Woudenberg. Deze heren hebben de bij het kampioenschap horende promotie naar de 3e klasse dubbel en dwars verdiend.

De laatste partij in de 1e klasse B was voor Bunshot 1 afgelopen dinsdag uit tegen het listig spelende Soester Overhees 1. Arjan de Graaf en Ronny Vermeer stonden echter zeer geconcentreerd achter de tafel en konden aan het eind van de avond een mooie overwinning in de tas steken. Tweemaal winst van De Graaf, eenmaal van Vermeer en winst van beiden in de dubbel leverde een 1-4 uitslag op en belangrijker nog een 3e plek in de eindrangschikking. Hierdoor zien we Bunshot 1 komend seizoen weer terug op dit regionale hoogste niveau.

Voor Bunshot 2 wordt het nog spannend om men ook komend seizoen aanspraak kan maken op een plaats in de hoogste klasse van de regio Midden. Pieter en Rutger van de Vuurst zorgden woensdagavond voor een kleine stunt door UTTC 1 met 4-1 te verslaan, vader en zoon eindigen echter wel als 5e, overigens gelijk met de Utrechtse tegenstander van vorige week, in deze 1e klasse C poule. Wanneer blijkt dat de mannen één van de slechtste nummers vijf in de 1e klasse zijn, dan volgt onherroepelijk degradatie naar de 2e klasse.

Bunshot 3 heeft in de twee laatste wedstrijden die afgelopen week werden gespeeld, het seizoen toch nog goed af weten te sluiten. Op woensdagavond konden Robert van der Mast en Rob Boers nog geen potten breken tegen de kampioen uit de 2e klasse A, Bijmaat 2, het werd hier 1-4, waarbij Boers de eer redde. Vrijdagavond kwamen Bennie van Luit en Van der Mast in actie tegen Woerden en doordat er met 2-3 werd gewonnen is dit Bunschoter drietal toch nog 4e geworden. Dat betekent handhaving en deze mannen zien we vanaf september in de 2e klasse terug.

Officieel was het voor Bunshot 5 uit bij TVS 5, maar de wedstrijd werd woensdag in De Kuil gespeeld.  Wim Beekhuis en Klaas Huijgen konden niet verder komen dan beiden een winstpartij in hun singles. De dubbel ging hier naar de mannen uit Scherpenzeel. Bunshot 5 sluit de competitie af op een keurige 3e plaats en voor dit team zal ook in de komende najaarscompetitie een plaats in de 5e klasse klaarstaan.

Jacob van de Vuurst was namens Bunshot 6 uit bij Huizen 5 afgelopen dinsdag spekkoper. Twee winstpartijen vielen hem ten deel en er was winst met Jan Duijst in de dubbel. Duijst was minder fortuinlijk en kwam in zijn singles niet tot scoren, waardoor de zege hier op 2-3 bleef steken. Het 6e duo team sluit dit voorjaar af op een prima 2e plaats wat uiteraard betekent dat ook in de najaarsronde weer recht is op een plekje in de 5e klasse.

Niels van den Broek en Paul Jorritsma hadden in de laatste wedstrijden het geluk niet aan hun zijde. Er waren kampioenskansen, maar uiteindelijk kon Fletio 4 de schaal van de 6e klasse H omhoog houden. Woensdag speelden Jorritsma en Van den Broek tegen Maarssen 11 en beiden kwamen niet verder dan eenmaal winst, de 2-3 bleek te weinig om het de latere kampioen uit Vleuten nog lastig te maken. Al met al is er berusting over de 3e plaats en zal dit tweetal er alles aan doen om in de herfst er wel met de beker vandoor te gaan.

Kampioenwaardig pakte Bunshot 8 de laatste wedstrijd, afgelopen dinsdagavond, een knappe winst. Uit bij DTV Smash toonden Tom Nieborg en Jaco Blotenburg geen genade met het koppel uit Driebergen en werd er een 0-5 uitslag neergezet. Doordat de mannen afgelopen week al het kampioenschap binnen haalden, kan dit team vanaf september hun kunsten in de 5e klasse tentoonspreiden.

Bunshot 8 kampioen! Spannende laatste speelweek voor Bunshot

Deze week spelen alle tafeltennisteams hun laatste wedstrijden van de voorjaarscompetitie en gedurende deze week wordt er dus ook duidelijk wie kampioen wordt, wie degradeert en welk team handhaving heeft afgedwongen. Vanavond spelen vier teams een thuiswedstrijd, verdeeld over de rest van de week zijn er vijf uitwedstrijden, het derde speelt namelijk vanavond thuis en vrijdagavond ook nog uit. Ook zijn er nog serieuze kampioenskansen voor meerdere teams!

In de 1e klasse B heeft Bunshot 1 deze week een uitwedstrijd tegen het Soester Overhees 1 op het programma staan. Na het 3-2 verlies, afgelopen maandag bij Gispen, staan Arjan de Graaf, Arie van Diermen en Ronny Vermeer op een prima 3e plaats en hebben zij aan nog slechts 1 winstpuntje tegen de Soesters genoeg om ook in de komende najaarscompetitie weer uit te komen in deze hoogste regionale klasse. Ondanks wat tegenslag in het begin van dit seizoen een knappe prestatie van deze heren!

Bunshot 2 won afgelopen vrijdag knap met 2-3 bij Veenland, maar Pieter van de Vuurst en Rutger van de Vuurst moeten vrezen voor hun plaats in deze 1e klasse C. Vader en zoon staan op de één na laatste plek en komen vanavond in actie tegen het lastige UTTC 1, wat ook om de broodnodige punten strijdt.

In de 2e klasse A was er een woensdagavond voor Rob Boers en Robert van der Mast een goede 3-2 zege op TVS 3. Bunshot 3 staat nu nog op de 5e plaats op de ranglijst, maar speelt deze week nog twee wedstrijden. Eerst is het vanavond thuis tegen het Huizer Bijmaat, wat afgelopen week het kampioenschap kon vieren, en vervolgens speelt men vrijdagavond uit tegen Woerden 1. Het wordt zaak om zoveel mogelijk punten te sprokkelen om zodoende rechtstreekse degradatie naar de 3e klasse af te wenden.

Vanavond is de wedstrijd tussen Bunshot 4 en Smash Woudenberg 3 cruciaal in de race richting het kampioenschap in de 4e klasse G. Evert Blotenburg en George Reynolds moeten tegen de laagvlieger uit de poule eigenlijk de volle winst pakken, dan is de titel voor Bunshot 4. Concurrent Barneveld is al uitgespeeld en heeft hier met drie punten voorsprong dus lichtelijk voordeel. Hopelijk kunnen beide Bunshotters het hoofd koel houden.

Bunshot 5 staat eigenlijk al het hele voorjaar stabiel op de 3e plek van de 5e klasse A. Ook de kleine 2-3 nederlaag tegen Shot heeft daar weinig in veranderd. De onderlinge prestaties waren woensdagavond wel groot, Wim Beekhuis pakte heel knap zijn beide singles, Klaas Huijgen bleef met lege handen en ook het dubbelspel was voor Shot 5. Vanavond speelt dit duo uit tegen TVS 5, wat aan twee of meer punten voldoende heeft om als poulewinnaar te eindigen.

Voor Bunshot 6 is de strijd om de 2e plaats het hoogst haalbare. TVS 4 is namelijk in deze 5e klasse F al lang en breed kampioen. Overigens konden Jacob van de Vuurst en Jan Duijst woensdagavond wel juichen door tegenstander Overhees 4 met 5-0 naar huis te sturen. Als ook Huizen 5 deze week wordt verslagen komt de 2e plaats waarschijnlijk niet meer in gevaar.

In de 6e klasse H is het superspannend. Paul Jorritsma en Niels van den Broek kwamen afgelopen woensdag tegen Barneveld 2 met 0-2 achter, maar wisten toch nog een 3-2 overwinning uit het vuur te slepen. Hierdoor blijft Bunshot 7 in het spoor van lijstaanvoerder Maarsen 11 en zal de definitieve beslissing om de kampioenschap in deze 6e klasse vanavond vallen. Dan spelen beide kemphanen namelijk tegen elkaar in De Kuil. De spelers van Maarssen hebben 1 punt voorsprong, maar wanneer Van den Broek en Jorritsma het thuisvoordeel kunnen benutten, dan zou het zomaar kunnen dat beide heren nota bene in het jubileumjaar van Bunshot de titel kunnen pakken.

De mannen van Bunshot 8 hoeven in de laatste wedstrijd tegen DTV Smash eigenlijk geen punt meer te halen om het kampioenschap van de 6e klasse G veilig te stellen.  Nummer 2, SVO 5, speelt niet meer en beiden hebben 36 punten. Omdat de onderlinge score met 8-2 in het voordeel van Bunshot 8 uitvalt, kunnen Tom Nieborg, Bert Vos en Jaco Blotenburg in Driebergen freewheelend deze voorjaarscompetitie afsluiten. Een mooie prestatie voor dit team met de welverdiende promotie naar de 5e klasse als kers op de taart.

Belangrijke winst Bunshot 1

Vorige week speelden slechts twee tafeltennisteams een poule wedstrijd, deze week is er weer een volledig programma en zijn we inmiddels twee weken voor het einde van de voorjaarscompetitie aanbelandt. Hierna volgen op 24 april de clubkampioenschappen en in de weken daarop volgend barst de traditionele bekercompetitie weer los.

Woensdagavond ontvingen Ronny Vermeer en Arjan de Graaf het eerste team van Gispen en dat leverde Bunshot 1 een uiterst belangrijke 4-1 overwinning op. De Graaf scoorde tweemaal, opvallend was de winst op één van de beste spelers uit de poule. Voor Vermeer was er eenmaal winst, maar samen met derde man Arie van Diermen werd ook het punt uit de dubbel veilig gesteld. De mannen staan nu gedeeld 3e in deze 1e klasse B en nemen het deze week op tegen datzelfde Gispen. Mocht ook deze wedstrijd eindigen in winst voor Bunshot 1, dan is de dreigende degradatie definitief afgewend.

Bunshot 2, momenteel één na laatste in de 1e klasse C, was afgelopen week vrij en komt overmorgen pas weer in actie. Tegenstander Veenland 1 zal moeten worden verslagen om zo rechtstreekse degradatie naar de 2e klasse te voorkomen.

In de 2e klasse A staat Bunshot 3 er ook niet zo florissant voor. Met een 5e plaats op de ranglijst en de lastige thuiswedstrijd vanavond tegen TVS 3 in het verschiet, moet ook dit team vrezen voor het degradatiespook.

Voor de mannen van Bunshot 4 betekent deze week de week van de waarheid. Barneveld 1 is het tweetal wat verslagen dient te worden om zo de beste papieren voor het kampioenschap in de 4e klasse G te pakken te krijgen.

Vanavond speelt Bunshot 5 thuis tegen de koploper van de 5e klasse A, Shot 5. Wim Beekhuis en Klaas Huijgen kunnen alleen bij twee grote misstappen van het Soester tweetal nog aanspraak op de titel maken.

De nummer 4 van de 5e klasse F, Bunshot 6, komt ook vanavond thuis in De Kuil in actie tegen het koppel wat over alle competities de minste punten heeft verzameld, Overhees 4. Dit duo uit Soest heeft in de afgelopen 8 wedstrijden slechts twee punten verzameld en is dus voor de mannen van het 6e de volgende prooi.

Paul Jorritsma en Niels van den Broek konden afgelopen week beiden slechts één zege noteren bij het sterk spelende NSV 1. Omdat ook de dubbel voor de gastheren was, bleef de uitslag hier steken op 3-2 in het voordeel van het koppel uit Nieuwegein. Een pijnlijk verlies voor Bunshot 7, want men staat nu 1 puntje achter op lijstaanvoerder Maarssen 11. Vanavond moeten de mannen alles op alles zetten om Barneveld 2 op de knieën te krijgen waarna in de laatste wedstrijd van het seizoen, volgende week thuis in een rechtstreeks duel tegen Maarssen 11, zal worden bepaald wie de kampioensschaal van deze 6e klasse H kan heffen.

Ook in de 6e klasse G is het superspannend. Bunshot 8 lijkt met 32 punten uit 8 wedstrijden de beste kaarten voor het kampioenschap te hebben, maar SVO 5 geeft zich nog niet gewonnen. Beide kemphanen spelen niet meer tegen elkaar, het onderlinge resultaat is echter met 2-8 sterk in het voordeel van Bunshot’s Duo 8. Deze week spelen de heren uit bij NSV 2, de laatste wedstrijd is de week daarna uit tegen DTV Smash 3. Aangezien SVO 5 morgen al hun laatste partij van dit voorjaar speelt, weten de mannen dan al exact hoeveel punten er nog nodig zijn om de titel binnen te halen.

Rustweek voor Bunshot

Zo net na de Paasdagen is het voor de tafeltennissers van Bunshot even een wat rustigere week. Alleen Bunshot 1 en Bunshot 7 komen deze week in actie, de andere teams spelen pas komende week weer verder. Vanaf de week van 8 april zijn er nog twee competitieronden te spelen, waarna eind april de clubkampioenschappen volgen.

Voor Ronny Vermeer en Arjan de Graaf leverde de thuiswedstrijd tegen TVS 2 afgelopen woensdag slechts twee puntjes op. Beide heren wonnen een single en de dubbel ging na 5 spannende games net naar het koppel uit Scherpenzeel. Vanavond staat in deze 1e klasse B de inhaalwedstrijd tegen de lijstaanvoerder Gispen 1 op het programma. Wanneer het Bunshot 1 lukt om een aantal punten van het Culemborgse tweetal af te pakken, dan is men goed op weg om zich veilig te spelen in de strijd tegen degradatie. Overigens is maandag de terugwedstrijd tegen datzelfde Gispen alweer gepland. Hierna volgt op 16 april nog de pot tegen Overhees, dit Soester duo staat gelijk in punten met Bunshot, maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld. Kortom, de komende drie wedstrijden zijn cruciaal voor Bunshot’s vlaggenschip.

In de uitwedstrijd tegen WIK 1 wist alleen Pieter van de Vuurst eenmaal winst uit zijn singles te pakken. Rutger van de Vuurst bleef met lege handen, maar aangezien de dubbel wel werd gewonnen, bleef het verlies voor Bunshot 2 met 3-2 beperkt. Op dit moment staan de mannen op de 5e plek in de 1e klasse C, de laatste wedstrijden spelen zij nog tegen Veenland en UTTC.

Ook Bunshot 3 staat op de 5e plek in hun poule, de 2e klasse A. Afgelopen week was dit team vrij en ook deze week wordt er niet gespeeld. Woensdag 10 april staat er pas weer een wedstrijd op het programma, dan is het thuis tegen de nummer 4, TVS 3.

In de 4e klasse G is het superspannend, doordat een team zich heeft teruggetrokken zijn er nog 5 koppels over en heeft Bunshot 4 inmiddels de koppositie af moeten staan aan Barneveld. George Reynolds en Evert Blotenburg kunnen echter nog steeds hoop houden op de 1e plaats, omdat het Veluwse tweetal een wedstrijd meer heeft gespeeld. Dinsdag 9 april staat al weken dikgedrukt in de agenda’s, dan is het namelijk Barneveld 1 tegen Bunshot 4. De winnaar van die tweestrijd zet een reuzenstap richting het kampioenschap van de 4e klasse.

Thuis tegen De Schans leverde Bunshot 5 afgelopen woensdag winst op. Tweemaal winst van Klaas Huijgen, eenmaal van Wim Beekhuis en een overtuigende zege van beiden met het dubbelspel zorgde voor een 4-1 score. De mannen staan op een veilige 3e plek in de 5e klasse A en spelen volgende week thuis tegen de koploper uit deze poule, Shot 5. Dit Soester tweetal strijdt samen met TVS 5 om het eremetaal, Bunshot’s duo 5 volgt op 6 punten.

Jacob van de Vuurst had woensdagavond met twee zeges het grootste aandeel in de einduitslag van de partij tegen TVP 7. Aangezien Jan Duijst puntloos bleef en ook de dubbel naar de Puttenaren ging, eindige Bunshot 6 de avond met 2-3. In deze 5e klasse F staan deze heren op de 4e plek, de laatste wedstrijden voor dit duo zijn nog thuis tegen Overhees en uit tegen Huizen.

Als Niels van den Broek en Paul Jorritsma deze week uit bij NSV 1 meer dan 3 winstpunten pakken, dan kunnen zij Bunshot 7 weer naar de koppositie van de 6e klasse H leiden. Vervolgens moet er dan volgende week van Barneveld 2 worden gewonnen en staat de laatste wedstrijd van het seizoen de clash met de medeconcurrent om de titel, Maarssen 11, op het programma. Van den Broek en Jorritsma strijden al enkele seizoenen om het kampioenschap en zijn nog nooit eerder zo dichtbij een mogelijke promotie naar de 5e klasse geweest.

Bunshot 8 kan het kampioenschap bijna niet meer ontgaan. Tom Nieborg en Bert Vos wisten woensdag SVO 5, de huidige nummer 2, met 4-1 te verschalken en konden daardoor de koppositie in de 6e klasse G duidelijk verstevigen. De marge met SVO is inmiddels 4 punten! Als in de laatste twee wedstrijden van deze competitie nog totaal zes punten tegen NSV en DTV Smash worden gehaald, dan kan voor dit tweetal de vlag in top en speelt men komend seizoen een klasse hoger.

Belangrijke zege Bunshot 1

In speelweek 7 van de voorjaarscompetitie konden er vijf winstpartijen en vier verliespartijen worden genoteerd voor onze plaatselijke tafeltennissers. Bunshot 6 kwam tweemaal in actie, vanavond zijn er vier thuiswedstrijden, drie tweetallen spelen uit en Bunshot 3 is vrijaf. Deze competitieronde duurt nog drie wedstrijdweken, daarna begint de jaarlijkse bekercompetitie. Bunshot zal proberen om ook in die competitie hoge ogen te gooien.

Voor Bunshot 1 leverde de thuiswedstrijd tegen Maarssen 2 afgelopen woensdag een knappe 4-1 winst op. Zowel Ronny Vermeer als Arjan de Graaf pakten beide singles. Het dubbelspel was wel voor de tegenstanders, maar door de 4 winstpunten en een wedstrijd minder gespeeld kruipt Bunshot 1 in deze 1e klasse B langzaam omhoog richting 4e en wellicht 3e plek. Als vanavond tegen laagvlieger TVS 2 ook wordt gewonnen, kan het eerste team zich zeker uit de gevarenzone spelen.

Pieter en Rutger van de Vuurst gingen met Bunshot 2 afgelopen woensdag behoorlijk onderuit. TVP 1, koploper in de 1e klasse C, pakte een 4-1 overwinning. Het enige Bunshot punt was hier voor Pieter. Bunshot’s 2e duoteam is door deze verliespartij inmiddels naar de laatste plaats in de poule gezakt en moet zich serieus degradatie zorgen maken. Overmorgen is het voor vader en zoon uit tegen de nummer 2 uit de poule, WIK 1 in Kockengen.

Voor Bunshot 3 eindigde de uitwedstrijd tegen ZETA 2 vrijdagavond in mineur. Zowel Rob Boers als Robert van der Mast konden geen punt afsnoepen van de sterk spelende Zeewoldenaren, uitslag werd derhalve 5-0. De mannen staan op de een na laatste plaats in de A poule van de 2e klasse en pakken het volgende week weer op met een thuiswedstrijd tegen TVS 3.

In de 4e klasse G pakte Bunshot 4 woensdag een belangrijke overwinning op ZTTV 4. Eenmaal winst van George Reynolds en eenmaal van Evert Blotenburg en winst door beiden in de dubbel zorgde voor een 3-2 uitslag. De mannen voeren de lijst nog steeds aan en verdedigen deze koppositite vanavond in de uitwedstrijd tegen Hilversum 3 met hand en tand.

Wim Beekhuis nam Bunshot 5 afgelopen maandag bij de hand door tweemaal winst te pakken op het tweetal van TVP 8. Klaas Huijgen scoorde uit zijn singles eenmaal, en aangezien de dubbel wel voor de gastheren uit Putten was, werd de einduitslag bepaald op 2-3. Dit team staat in deze 5e klasse A op dit moment op een prima 3e plaats en speelt vanavond thuis tegen De Schans 2.

De mannen van Bunshot 6 speelden afgelopen week tweemaal. Op maandag was TVS 4 helaas met 5-0 te sterk voor Jan Duijst en Jacob van de Vuurst. Woensdag pakten beide mannen wel een overwinning. Tweemaal winst van Van de Vuurst en winst in het dubbelspel leverde een 3-2 overwinning op Huizen 5 op. Vanavond staat in deze 5e klasse F de partij tegen TVP 7 op het programma. Inzet hier is de 2e plaats in de poule, waarbij het koppel uit Putten, met een wedstrijd minder gespeeld, er iets beter voor staat.

Doordat Paul Jorritsma en Niels van den Broek uit tegen VHC 7 de maximale 0-5 score wisten neer te zetten, is Bunshot 7 inmiddels gedeeld koploper in de 6e klasse H. Deze week spelen deze mannen een uitwedstrijd tegen de nummer laatst uit de poule, het Nieuwegeinse NSV 1. Als het lukt om Maarssen 11 onder zich te houden, dan kan het nog een spannend competitieslot worden.

Ook voor Bunshot 8 is het superspannend. In hun 6e klasse G staan zij met 1 punt verschil bovenaan, wat mede komt door de prima 5-0 winst van afgelopen week. Bert Vos en Jaco Blotenburg konden Maarssen 14 in een razend snelle partij aan de kant zetten en als vanavond SVO 5 ook wordt verslagen, dan kan dit team de koppositie versterken.

Laatste plek voor Bunshot 1

Deze week is er, na vorige week voor drie koppels een vrije week, weer een volledig competitieprogramma voor alle tafeltennissers van Bunshot. Afgelopen week konden twee duo’s winst bijschrijven en gingen er drie helaas onderuit. Bunshot 4 klimt naar de koppositie in hun poule en Bunshot 8 staat nog steeds bovenaan. Vanavond zijn er vier thuiswedstrijden in De Kuil, de andere vier tweetallen spelen uit.

In de uitwedstrijd tegen TVP 2 afgelopen maandag konden Ronny Vermeer en Arjan de Graaf net niet overtuigen. Er was alleen winst in het dubbelspel, beide heren verloren hun singles. Bunshot 1 is mede door deze 4-1 nederlaag gezakt naar de laatste plek in deze 1e klasse B en treft vanavond het lastige Maarssen 2 thuis in De Kuil. Om rechtstreekse degradatie te ontlopen moeten de mannen alles op alles zetten om in ieder geval de huidige nummer 5, TVS 2, in te halen.

Ook in de 1e klasse C, de poule van Bunshot 2, is het punten sprokkelen. Het verschil tussen de nummer laatst en de nummer drie is slechts drie punten, Pieter en Rutger van de Vuurst staan momenteel als 5e geclassificeerd. Vrijdagavond was er, door eenmaal single winst van beiden, een kleine 3-2 nederlaag uit bij ONI 1, vanavond wacht de moeilijke strijd tegen de koploper uit de poule, TVP 1.

Ook in de 2e klasse A heeft Bunshot 3 het lastig, de mannen staan nog 4e, maar overmorgen wacht de pittige uitwedstrijd tegen de lijstaanvoerder, het 2e team van ZETA in Zeewolde.

Voor Evert Blotenburg en George Reynolds verloopt de competitie een stuk zonniger. Donderdag werd met 1-4 gewonnen bij Woerden (tweemaal Reynolds, eenmaal Blotenburg en de dubbel) en mede hierdoor pakt Bunshot 4 de nummer 1 positie over van Barneveld 1. Laatst genoemde speelt deze week thuis tegen laagvlieger Woerden 6, het 4e ontmoet vanavond ZTTV 4. Op 9 april staat in deze 4e klasse G de clash tussen Bunshot en Barneveld ingeroosterd en zowel Reynolds als Blotenburg hebben deze datum rood omcirkeld!

In de 5e klasse A staat Bunshot 5 op de 4e plek en als deze week uit bij TVP 8 wordt gewonnen, dan kan men de 3e plaats opeisen ten koste van ditzelfde koppel uit Putten.

Bunshot 6, op dit moment keurig 3e in de 5e klasse F, speelt deze week in Scherpenzeel tegen de nummer 1 uit de poule, TVS 4.

In de 6e klasse H staat Bunshot 7 met 3 punten achterstand op Fletio 4 op de 2e plek. Maandag speelden Niels van den Broek en Paul Jorritsma tegen dit Vleutense duo en helaas werd er met 3-2 verloren. Alleen Jorritsma pakte punten, Van den Broek bleef nipt met lege handen en ook de dubbel was voor de Vleutenaren. Vanavond is het voor de mannen van het 7e uit richting Hagestein voor de partij tegen ttv VHC 7. Uiteraard blijven zij hopen op een misstap van Fletio om zodoende alsnog een gooi naar het kampioenschap te kunnen doen.

Bunshot 8 staat, ondanks, of misschien wel dankzij, de kleine 2-3 zege van afgelopen week op SVE 8, nog steeds bovenaan in de 6e klasse G. Jaco Blotenburg was vorige week dinsdag net niet fortuinlijk genoeg, teammaat Tom Nieborg scoorde tweemaal en beiden wonnen het dubbelspel. Vanavond gaat het in deze poule verder met een thuiswedstijd tegen Maarssen 14, terwijl mede titelkandidaat SVO 5 thuis de degens kruist met NSV 2.

-Maximale winst Bunshot 5 – Weer verlies Bunshot 1

Afgelopen week konden drie tafeltennis koppels winst bijschrijven. Vanavond is er in verband met biddag geen tafeltennis clubavond, er komen echter verdeeld over de week wel vijf teams in actie voor de 6e ronde van de voorjaarscompetitie. Al deze teams spelen dus een uitwedstrijd. Vervolgens is er volgende week weer een volledig programma waarin alle acht duo’s acte de présence geven.

Ronny Vermeer had Rob Boers uit Bunshot 3 woensdagavond opgeschakeld om met Bunshot 1 aan te treden tegen Overhees 1. Na een zware avond voor beiden bleek de Soester tegenstand toch te groot te zijn en moesten beiden heren lijdzaam terugkijken op een 0-5 nederlaag. In deze 1e klasse B-poule is Bunshot 1 mede hierdoor gezakt naar de één na laatste plek. Het wordt nu zaak om het Scherpenzeelse TVS 2 onder zich te houden en dat kan onder andere door bijvoorbeeld deze week een goede uitslag tegen TVP 2 neer te zetten.

Ook Bunshot 2 staat in hun poule, de 1e klasse C, op de één na laatste plek. Afgelopen vrijdag, het 2e speelde uit tegen UTTC 1,  kwamen zowel Rutger als Pieter van de Vuurst in hun singles niet tot scoren. De eer werd hier wel gered door het dubbelspel te winnen, 4-1. Overmorgen spelen vader en zoon weer verder, dan is laagvlieger ONI 1 de tegenstander en bij een grote overwinning kunnen zij stuivertje wisselen met de nummer 4 uit de poule, Veenland 1.

Rob Boers kon afgelopen speelweek met Bunshot 3 vol aan de bak. Eerst werd samen met Jacob van de Vuurst tegen TVS 3 gespeeld. Boers scoorde eenmaal, de andere punten waren voor de mannen uit Scherpenzeel. Overigens speelde Van de Vuurst zeker geen kansloze wedstrijd en kon hij ondanks twee verliespartijen toch terugkijken op een geslaagde invalbeurt. Vervolgens was het donderdagavond weer uit, nu wachtte koploper Bijmaat 2 en werd er met invaller Evert Blotenburg gespeeld. Ook deze invaller bracht Bunshot 3 helaas geen punten en ook Boers scoorde met heel veel moeite slechts eenmaal. Bunshot 3 staat in de 2e klasse A nog 4e, maar voelt de hete adem van TVS in hun nek. Deze week is dit team vrij, volgende week vrijdag is het ZETA 2 tegen Bunshot 3.

De avond ervoor speelde Evert Blotenburg samen met George Reynolds met Bunshot 4 uit bij Smash 3. De heren maakten korte metten met het tweetal uit Woudenberg en gingen met de maximale 0-5 score aan de haal! In deze 4e klasse G is het nu ongemeen spannend, Bunshot 4 staat samen met Barneveld 1 op kop. Morgen speelt het 4e uit bij Woerden, maar de mannen zullen de verrichtingen van Barneveld, wat vanavond bij Hilversum speelt, zeker in de gaten houden.

Wim Beekhuis maakte woensdagavond eerder dan verwacht na ruim 20 jaar zijn rentree in de competitie bij Bunshot 5. Na in januari weer rustig te zijn begonnen met tafeltennis vroeg Klaas Huijgen hem om met Bunshot 5 mee te spelen, wat Beekhuis de rest van seizoen ook zal doen. In de wedstrijd bleef Huijgen puntloos, maar Beekhuis wist tegen de slim spelende tegenstander (TVS 5) met een zege in zijn singles 1 winstpunt te boeken. Voor dit duo gaat het in de 5e klasse A maandag weer verder met een uitwedstrijd tegen TVP 8.

In de 6e klasse F was Bunshot 6 deze week vrij en speelt maandag verder, tegenstander is dan TVP 4 uit Putten.

Uit tegen Maarssen 11 leverde Bunshot 7 een zwaar bevochten 2-3 winstpartij op. Zowel Paul Jorritsma als Niels van den Broek pakten eenmaal winst uit hun enkels, maar omdat de dubbel werd gewonnen kon ook de uiteindelijke eindoverwinning worden opgeëist. Duo 7 staat in deze 6e klasse H twee punten achter op lijstaanvoerder Fletio 4, toevallig ook de tegenstander van deze week. Bij een stevige overwinning kunnen Van den Broek en Jorritsma de koppositie overnemen van het Vleutense koppel.

Bert Vos en Tom Nieborg scoorden woensdag een 3-2 thuiszege op het Driebergse Smash 3. Er was winst in de dubbel en eenmaal winst van beiden in hun singles. Bunshot 8 is nog steeds koploper in deze 6e klasse G, maar het verschil met SVO 5 is nog maar 1 puntje. Het wordt nu zaak om die 1e plaats te verdedigen en zodoende SVO 5 onder zich te houden. Deze week speelt Bunshot 8 in ieder geval uit bij SVE 8 in Utrecht.

Bunshot 8 pakt koppositie

Vorige week konden vier van de zes tafeltennis tweetallen een winstpartij bijschrijven. Het 4e en 5e verloren en het 1e en 3e hadden vrijaf. Vanavond zijn er drie thuiswedstrijden, Bunshot 3 speelt deze week zelfs tweemaal uit en Bunshot 6 is vrij. De eerste helft van de voorjaarscompetitie zit er na de komende week speelweek dan alweer op voor de tafeltennissers en met de terugwedstrijden in zicht kan alvast voorzichtig de balans worden opgemaakt.

Na een weekje vrij te zijn geweest komt Bunshot 1 vanavond weer in actie in sporthal De Kuil. In de B poule van de 1e klasse staat de ontmoeting met Overhees 1 ingeroosterd. Dit Soester tweetal staat op de laatste plek op de ranglijst, dus voor Bunshot 1, de huidige nummer 3, zouden er zeker winstkansen moeten liggen.

Afgelopen woensdag ontspon zich voor Bunshot 2 een superspannende strijd in de partij tegen Veenland 1. Er waren kansen over en weer, en aan het eind van de avond konden zowel Pieter als Rutger van de Vuurst eenmaal winst noteren. Door echter ook het dubbelspel te winnen ten koste van het tweetal uit Wilnis kon de eindoverwinning worden gevierd; 3-2. In deze 1e klasse C kruipen de heren langzaam omhoog en het wordt nu zaak om vrijdagavond UTTC 1 de nodige punten af te snoepen.

In de 2e klasse A is het deze week aanpoten voor Bunshot 3. Eerst is het uit in Scherpenzeel tegen TVS 3 en vervolgens spelen de heren morgenavond uit bij de koploper uit de poule, het super lastige Huizer Bijmaat 2. De mannen zullen proberen de huidige 4e plek met hand en tand te verdedigen.

Thuis tegen de lijstaanvoerder van de 4e klasse G, Barneveld 1, leverden George Reynolds en Evert Blotenburg woensdagavond slechts 2 puntjes op. Er was winst in de dubbel en Reynolds pakte één single. Als vanavond uit bij Smash Woudenberg weer wordt gewonnen, dan kan Bunshot 4 blijven meespelen om de eerste plaatsen in deze poule. Het gat met de nummer 1 is namelijk slechts twee punten.

Klaas Huijgen en Zeger van Twillert gingen vorige week flink onderuit tegen het sterke Shot 5. Van Twillert redde met eenmaal winst weliswaar de eer, de Soesters konden een 4-1 zege noteren. Vanavond gaat het in deze 5e klasse A verder met de clash tussen Bunshot 5 (de huidige nummer 2) en de lijstaanvoerder, TVS 5.

Bunshot 6 deed uit bij Overhees 4 afgelopen dinsdag goede zaken door de Soesters met 1-4 aan de kant te zetten. Jan Duijst was goed voor eenmaal winst, Jacob van de Vuurst won beide singles en samen scoorden beide heren in de dubbel. Deze mannen staan hierdoor op de 2e plaats in de 5e klasse F, de nummer één, TVS 4, is hier het te kloppen team. Deze week en de week daarna is dit koppel vrij, op 18 maart staat de belangrijke uitwedstrijd tegen het Scherpenzeelse duo in het programmaboekje.

Uit tegen Barneveld 2 wist alleen Paul Jorritsma afgelopen dinsdag tweemaal te scoren. Niels van den Broek bleef met zijn singles met lege handen, maar door samen met Jorritsma het dubbelspel wel te winnen, keerde Bunshot 7 alsnog met een 2-3 overwinning huiswaarts. Morgenavond spelen beide mannen in deze 6e klasse H uit tegen Maarssen 11. Het onderlinge verschil met de koploper (Fletio 4) is slechts twee punten, dus in deze poule blijft het ook spannend.

Mede door de dikke zege afgelopen woensdag op de studenten van NSV 2 staat Bunshot 8 bovenaan in de 6e klasse G. Bert Vos en Jaco Blotenburg wonnen de dubbel en beiden scoorden er lustig op los in hun enkelspel. De eindstand kwam hier uit op een afgetekende 5-0 waardoor het nu zaak blijft om de eerste plek in de poule vast te houden. Straks ontmoeten de mannen van het 8e het 3e team van DTV Smash, gelijk een goede test om te kijken of zij hun zenuwen onder controle kunnen houden!

Pittig verlies Bunshot 1

Met driemaal winst en driemaal verlies waren de uitslagen in de 3e speelweek van de tafeltennis voorjaarscompetitie in balans. Ook deze week zijn er zes wedstrijden, vanavond spelen drie teams in de vertrouwde Kuil een thuiswedstrijd , de andere drie spelen uit en Bunshot 1 en Bunshot 3 zijn deze week vrij.

Alleen Arjan de Graaf wist woensdagavond een punt te pakken tegen het sterke Puttense TVP 2. Ronny Vermeer kwam er niet aan te pas, maar in het dubbelspel maakte Arie van Diermen (samen met Arjan de Graaf) na zijn heupoperatie zijn rentree voor Bunshot 1. Helaas ging dat punt ook naar de Veluwse tegenstanders, maar voor Van Diermen was het feit dat hij weer kon meespelen op het niveau van de 1e klasse B al een overwinning op zich! Deze week spelen de heren niet, volgende week is het thuis tegen laagvlieger Overhees 1.

Rutger en Pieter van de Vuurst spelen in de 1e klasse C vanavond thuis tegen Veenland 1. Met slechts 6 punten uit 3 wedstrijden moeten de heren strijden om elk punt om niet in de gevarenzone te belanden.

Met de 0-5 zege op De Schans 1 in de eerste wedstrijd van het seizoen nog vers in de herinnering, trof Bunshot 3 afgelopen woensdag een compleet ander Montfoorts tweetal. Rob Boers en Robert van der Mast hadden het behoorlijk lastig en zetten uiteindelijk een 2-3 uitslag neer. Samen wonnen ze het dubbelspel en Van der Mast zorgde met eenmaal winst voor het andere punt. In deze 2e klasse A is Duo 3 deze week vrij, volgende week is het voor de mannen uit naar Scherpenzeel (TVS 3) en Huizen (Bijmaat 2).

In de 4e klasse G gaat Bunshot 4 vanavond verder met de wedstrijd tegen koploper Barneveld 1. Aangezien het onderlinge verschil met het team uit het kippendorp slechts 1 punt bedraagt, belooft dit een spannende avond te worden voor Evert Blotenburg en George Reynolds. Bij winst pakken zij namelijk de nummer 1 positie over.

Samen met invaller Jaco Blotenburg won Klaas Huijgen woensdag met Bunshot 5 van Bijmaat 6. Blotenburg won knap eenmaal, Huijgen scoorde keurig beide singles. Aangezien de dubbel wel voor de Huizenaren was, werd de eindstand op 3-2 bepaald. In deze 5e klasse A staat Bunshot 5, met een wedstrijd meer gespeeld, op kop. Deze week is de uitwedstrijd tegen Shot 5 ingeroosterd.

Het Driebergse DTV Smash werd woensdagvond met 4-1 aan de kant gezet door Jan Duijst en Jacob van de Vuurst. Bunshot 6 stijgt hierdoor in de 5e klasse F naar de virtuele 2e plek en ontmoet deze week Overhees 4. Dit Soester duo-team heeft in de afgelopen drie wedstrijden nog geen punt weten te halen.

Fletio 4 was woensdagavond een maatje te groot voor Niels van den Broek, hoewel hij dicht bij winst was, gingen de punten toch naar de Vleutenaren. Paul Jorritsma wist uiteindelijk met twee zeges de 2-3 nederlaag wat draaglijker te maken voor Bunshot 7. Door deze uitslag staan beide koppels gedeeld eerste in deze spannende H-poule van de 6e klasse. Fletio speelt deze week thuis tegen NSV 1, terwijl voor Bunshot 7 de uitwedstrijd bij Barneveld 2 wacht.

Uit bij Maarssen 14 konden Jaco Blotenburg en Tom Nieborg aan het eind van de avond een kleine zege op het wedstrijdformulier noteren. Nieborg won beide singles, Blotenburg scoorde eenmaal, uitslag werd derhalve 2-3. Vanavond speelt Bunshot 8 in deze 6e klasse G thuis tegen het nog altijd puntloze NSV 2.

Historische winst Bunshot teams

Afgelopen week gebeurde wat nog niet heel vaak is vertoond in de clubhistorie van onze tafeltennisclub. Alle teams wonnen vorige speelronde hun wedstrijden. Een mooie opsteker voor de club die begin juli haar 50 jarig jubileum zal vieren. Vanavond gaat de competitie verder met maarliefst vijf thuiswedstrijden, Bunshot 4 is deze week vrij en Bunshot 8 speelt morgen uit.

Ondanks een brand op 6 februari in het naastgelegen sportcafé kon Bunshot 1 afgelopen donderdag al weer spelen tegen Maarssen 2. Wellicht was de tegenstander nog wat van slag door de gebeurtenissen, want de punten gingen hier naar Arjan de Graaf en Ronny Vermeer. Winst van beiden in de dubbel, een enkele winst van Vermeer en tweemaal winst van De Graaf zorgde voor een prima 1-4 uitslag. Straks speelt Bunshot 1 in deze 1e klasse B tegen TVP 2 in De Kuil.

In de 1e klasse C wisten Rutger en Pieter van de Vuurst ook met 4-1 te winnen. Tegenstander WIK 1, de koploper in deze poule, snoepte 1 puntje af van Rutger, Pieter scoorde tweemaal en samen wisten zij de dubbel te winnen. Een knappe prestatie van beide heren die hierdoor aanhaken als 3e op de ranglijst. Deze week is voor vader en zoon een vrije week, komende woensdag komt Veenland op bezoek.

In de 2e klasse A kregen Robert van der Mast en Rob Boers pittig tegenstand van Woerden 1. Beide heren kwamen in hun singles eenmaal tot scoren, en omdat het dubbelspel na 5 superspannende games ook werd gepakt, kwam de score hier uit op 3-2 in het voordeel van Bunshot 3. Dit team staat nu op de 3e plek, maar ziet ZETA en Bijmaat licht uitlopen. Vanavond staat de ontmoeting met De Schans 1 ingeroosterd. Bij winst blijft men in het spoor van de nummers 1 en 2.

Evert Blotenburg had Klaas Huijgen gevraagd om in te vallen tegen Hilversum 3. Helaas kon Huijgen in zijn enkelspel net niet overtuigen, maar werd de dubbel met Blotenburg wel gewonnen. Omdat Blotenburg in zijn singels de volle winst boekte, pakte Bunshot 4 hier een 3-2 overwinning. In deze 4e klasse G staat Bunshot 4 op de 2e plek, 1 punt hoger staat Barneveld 1, toevallig de tegenstander van komende woensdag.

Een avond later, op donderdag, speelde Huijgen met zijn eigen team, Bunshot 5, uit bij De Schans 2. Hier was hij goed voor tweemaal winst, Zeger van Twillert was met twee nederlagen ronduit onfortuinlijk tegen het sterke Montfoortse tweetal. Overigens werd door de overwinning in de dubbel wel een 2-3 zege bijgeschreven voor dit koppel wat momenteel keurig op de 2e plaats van de 5e klasse A staat. Vanavond spelen beide mannen tegen de hekkensluiter uit de poule, Bijmaat 6.

Uit bij TVP 7 wisten Jacob van de Vuurst en Jan Duijst vorige week een zwaarbevochten 2-3 uit het vuur te slepen. Van de Vuurst was goed voor twee gewonnen partijen, Duijst scoorde eenmaal. De belangrijke dubbel was voor de Puttenaren, waardoor Bunshot 6 bleef steken op een 2-3 eindzege. Als vanavond van DTV Smash wordt gewonnen, kan dit team een plek in de 5e klasse F opschuiven.

Mede door de knappe 4-1 uitslag op NSV 1 hebben Niels van den Broek en Paul Jorritsma met Bunshot 7 beslag weten te leggen op de 1e plaats van de 6e klasse H. In punten staan zij gelijk met Maarssen 11, alleen heeft Duo 7 een wedstrijd minder gespeeld. Als vanavond tegen Fletio 4 ook wordt gewonnen kan men de koppositie alleen nog maar verder versterken.

In de 6e klasse G staat Bunshot 8 met een wedstrijd minder gespeeld op de 3e plaats. Als Tom Nieborg, Bert Vos en Jaco Blotenburg, net als afgelopen week, weer winnen kunnen zij het nummer 1 SVO 5 en nummer 2 DTV Smash 3 nog heel moeilijk maken.  In ieder geval was er vorige week een knappe 1-4 winst bij SVO en speelt dit team morgen verder tegen Maarssen 14.