Einde tafeltennisnajaar Feest voor Bunshot 3

Nu de competitie is afgelopen kan de balans worden opgemaakt en kan er alvast vooruit worden gekeken naar de clubkampioenschappen van volgende week en de komende voorjaarscompetitie. Afgelopen week speelden zes teams de laatste wedstrijden van het seizoen, Bunshot 1 en Bunshot 4 hadden de competitie al een week eerder afgesloten.

Bunshot 1 heeft helaas, ondanks de bereikte 5e plek in de 1e klasse A, degradatie niet kunnen afwenden. Het door Pieter en Rutger van de Vuurst totaal aantal behaalde punten van 21 is niet genoeg om ook komend voorjaar weer in de 1e klasse uit te mogen komen. Vanaf eind januari zien we vader en zoon dus terug in de 2e klasse.

Afgelopen woensdag speelden Arjan de Graaf en Ronny Vermeer met Bunshot 2 het tweede deel van het tweeluik met Maarssen. Waar de week daarvoor nog met 3-2 werd verloren kwamen beide heren nu uit op een zwaar bevochten overwinning. De Graaf scoorde zeer knap beide singles en pakte met Vermeer ook de dubbel. Tenslotte was het Vermeer die met eenmaal winst de eindstand op 4-1 bepaalde. Door deze uitslag is Bunshot 2 als 4e geëindigd in deze 1e klasse C en zijn beide heren ook komend voorjaar verzekerd van een plek in de hoogste regionale klasse.

Robert van der Mast pakte vrijdagavond uit bij Veenland tweemaal winst en wist zijn goede vorm van dit seizoen dus weer een vervolg te geven (hij verloor het hele najaar slechts 1 partij). Rob Boers scoorde niet en ook de dubbel was voor het team uit Wilnis. Hierdoor verkeerde Bunshot 3 in de veronderstelling dat men het kampioenschap op onderling resultaat met SVE net had misgelopen. Nadat echter zaterdag de competitieleider werd geraadpleegd, bleek dat Bunshot 3 toch aanspraak kon maken op de titel en de bijbehorende promotie naar de 2e klasse. In deze 3e klasse B haalden Bunshot 3 en SVE 4 beiden 34 punten. De onderlinge wedstrijden eindigden tweemaal in 3-2 winst voor elk team, maar het aantal gewonnen games bleek uiteindelijk de doorslag te geven. In de twee wedstrijden met SVE had Duo 3 20 gewonnen games ten opzichte van 19 voor het tweetal uit Utrecht. De mannen gaan samen met 3e man Bennie van Luit vanavond het kampioenschap uitgebreid vieren.

De laatste wedstrijd van Bunshot 4, George Reynolds en Evert Blotenburg speelden afgelopen maandagavond uit bij koploper TVP 3, leverde slechts 1 puntje op. Reynolds redde hier de eer. Bunshot 4 sluit de 3e klasse A af op de 5e plaats en moet hopen of de 12 behaalde punten voldoende zijn om niet te degraderen naar de 4e klasse.

In de 5e klasse F eindigen Klaas Huijgen en Zeger van Twillert op een prima 2e plek. De laatste wedstrijd, vrijdag kwam dit koppel uit in actie tegen Almeerspin 4, werd in stijl afgesloten. Tweemaal winst van beiden en een overtuigende zege in de dubbel leverde de maximale 0-5 score op. Met iets meer fortuin had dit team trouwens een reële kans op het kampioenschap gehad. Wellicht pakt het voorjaar gunstiger uit.

Bunshot 6 kwam vrijdagavond uit op een verliespartij bij WIK 3. Zowel Jacob van de Vuurst als Jan Duijst scoorden eenmaal, maar de rest van de partijen was voor de Duurstedelingen; 3-2. Dit duo team eindigt als laatste in de 5e klasse D en zal volgend seizoen haar heil moeten zoeken in de 6e klasse.

In de 6e klasse D wonnen Niels van den Broek en Paul Jorritsma woensdagavond uit tegen Smash in het prachtige Woudenbergse sportcomplex beiden eenmaal. Helaas bleef het hier bij, waardoor ook hier een 3-2 uitslag werd bijgeschreven. Voor de eindrangschikking had deze uitslag geen gevolgen meer, Bunshot 7 sluit dit najaar af op een 4e plaats en komt in de lentecompetitie weer uit in de 6e klasse.

De laatste wedstrijd van Bart Nieborg namens Bunshot 8 leverde helaas geen punten op. Omdat vader Tom wel winst pakte uit zijn enkelspel en ook de dubbel werd gewonnen, kon er wel een 3-2 zege worden bijgeschreven. Ook dit team sluit de competitie af als 4e en zal ook komend jaar weer acte de presence geven in deze 6e klasse. Overigens zal door het stoppen van Bart de teamsamenstelling wel wat wijzigen, Bunshot 8 (Tom Nieborg en Bert Vos) zoekt nog een 3e man!

De tafeltennissers sluiten hiermee de herfstmaanden af en spelen komende week om de felbegeerde titel clubkampioen 2023. Vervolgens is er tot en met de laatste week van januari de mogelijkheid om zich voor te bereiden op het voorjaar. De eerste wedstrijden daarvan staan gepland in de eerst week van februari.

+ deze week laatste competitieronde + Bunshot 1 wint laatste wedstrijd

Deze week spelen de tafeltennissers van Bunshot de laatste wedstijden van de najaarscompetitie. Bunshot 1 en Bunshot 5 hebben de competitie vorige week al afgesloten, de andere teams spelen, op Bunshot 2 en Bunshot 8 na, allemaal een uitwedstrijd. Vooral voor Bunshot 3 wordt het erg spannend, de concurrent SVE speelt donderdag, de mannen van Duo 3 spelen vrijdag en weten dan dus exact hoeveel punten er nodig zijn om het kampioenschap in de 3e klasse B veilig te stellen.

In de 1e klasse A speelden Rutger en Pieter van de Vuurst donderdagavond uit bij Effect 1. Rutger won één single, Pieter pakte er twee en omdat de dubbel ook werd gewonnen scoorden de Vuursten een prima 1-4 zege. Bunshot 1 eindigt dit najaar op de 5e plaats en het wordt nu rekenen of de 20 punten voldoende zijn om niet te degraderen. Uitslag hiervan is na komende vrijdag bekend.

Ook Bunshot 2, uitkomend in de 1e klasse C, heeft 20 punten, maar men moet vanavond nog thuis tegen Maarssen. Afgelopen week werd in en bij Maarssen 1 nipt verloren. Arjan de Graaf bleef puntloos, Ronny Vermeer pakte eenmaal winst en beide heren wonnen de dubbel. Vanavond heeft dit team de kans om de 3-2 van vorige week om te zetten naar een overwinning en op die manier nog een plek te stijgen op de ranglijst.

Overmorgen wordt het er op of er onder voor Robert van der Mast, Bennie van Luit en Rob Boers. Dit drietal vormt Bunshot 3 en zal in de sterkste opstelling moeten proberen om de lastige tegenstander Veenland te grazen te nemen en daarmee de kampioensschaal in de 3e klasse B te pakken. Op dit moment is de voorsprong op de nummer 2, het Utrechtse SVE 4, nog 2 punten. De mannen zijn dus afhankelijk van de uitslag die de Utrechters morgen tegen Maarssen 3 neerzetten, mocht SVE verliezen, dan zijn 1 of 2 punten voldoende, als SVE wint, dan moet het 3e in ieder geval minimaal 3 punten scoren. Hopelijk kan dit Bunschoter drietal de zenuwen in bedwang houden.

In de 3e klasse A speelt Bunshot 4 deze week uit tegen TVP 3. Voor Evert Blotenburg en George Reynolds zal het zaak zijn om zoveel mogelijk punten te halen, om op die manier degradatie naar de 4e klasse af te wenden. Ondanks dat het 4e in een 5-mans poule zit is het huidige punten aantal van 11 waarschijnlijk niet voldoende.

Bunshot 5 sluit dit najaar hoogstwaarschijnlijk af op een keurige 2e plek. De knappe 0-5 overwinning die Zeger van Twillert en Klaas Huijgen afgelopen vrijdag pakten bij Almeerspin zorgt mede voor een eindscore van 25 punten en alleen als LTTC deze week meer dan 4 punten haalt tegen koploper Zeta zakt het 5e naar de derde plaats.

De mannen van Bunshot 6 zitten eigenlijk in hetzelfde schuitje als Bunshot 4. Men heeft 10 punten uit 7 wedstrijden in een 5-mans poule en speelt deze week uit tegen WIK 3. Alleen wanneer Jacob van de Vuurst, Jan Duijst en Jaco Blotenburg met 0-5 van het tweetal in Kockengen winnen, dan kan men handhaven in deze 5e klasse D, anders volgt waarschijnlijk degradatie naar de 6e klasse.

Ondanks een ijzersterke competitiestart staat Bunshot 7 eigenlijk al een paar weken op de 4e plaats in de 6e klasse D. Mits er vanavond iets heel geks gebeurt in de uitwedstrijd tegen Smash Woudenberg, zullen Paul Jorritsma en Niels van den Broek deze competitiejaargang waarschijnlijk ook gewoon als 4e eindigen. Uiteraard zal ook in deze laatste wedstrijd support van fanatieke zwager Peter niet ontbreken.

Bert Vos en Tom Nieborg gaven afgelopen woensdag uit bij LTTC vol gas en konden de uitwedstijd in Lelystad bekronen met de maximale winst; 0-5. Als vanavond thuis tegen HTTC 8 ook wordt gewonnen, dan sluit Bunshot 8 dit najaar af als 4e in de 6e klasse B. Een prima prestatie van deze mannen die, uiteraard samen met 3e man Bart Nieborg, hun allereerste seizoen in competitieverband hebben gespeeld.

Nederlaag voor Bunshot 1

Tweemaal winst en driemaal verlies was het resultaat van de een na laatste speelweek van de tafeltennis najaarscompetitie vorige week. Deze week is er voor vier koppels een inhaalwedstrijd, allevier spelen uit. Vanavond zijn er geen thuiswedstrijden in de Kuil, volgende week is de laatste competitieweek, en vervolgens worden op woensdag 13 december de jaarlijkse clubkampioenschappen gespeeld.

Waar het Pieter van de Vuurst in de heenwedstrijd bij Shot nog lukte om een puntje te sprokkelen, kwamen de Soesters afgelopen woensdag niet in de problemen tegen Bunshot 1. Het lukte zowel Pieter als Rutger niet om een partij winnen en ook het dubbelspel was voor het tweetal uit Soest, wat door de 0-5 zege direct het kampioensfeest kon aftrappen. Voor Bunshot 1 staat morgen de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma, het is dan uit tegen Effect 1, wat momenteel op de laatste plaats in deze 1e klasse A staat.

Thuis tegen SVE 1 leverde Ronny Vermeer en Arjan de Graaf beiden eenmaal winst uit hun singles op. De dubbel was voor het sterke Utrechtse tweetal waardoor Bunshot 2 uitkwam op een 2-3 uitslag. De mannen staan op dit moment 5e in de 1e klasse C en kunnen zich opmaken voor het tweeluik tegen Maarssen 1. Morgen speelt Bunshot 2 uit, komende woensdag is het thuis in de Kuil. Aangezien het koppel uit Maarssen nog mee doet om de eerste plaatsen beloven dit twee spannende speelavonden te worden.

Bunshot 3 speelde dinsdagavond uit bij SVE en wist daar knap te winnen. Robert van der Mast was spekkoper met twee zeges, Rob Boers pakte met slim spel eenmaal winst. Helaas gingen beiden in de dubbel net onderuit, waardoor de uitslag hier werd bepaald op 2-3. Dit team staat bovenaan in de 3e klasse B, de nummer twee (SVE) volgt op 7 punten, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld. Aangezien SVE deze week thuis speelt tegen VHC en de week daarop uit bij Maarssen, weet Bunshot 3 bij het spelen van hun laatste wedstrijd (vrijdag 1 december uit bij Veenland) precies hoeveel punten er behaald moeten worden om het kampioenschap te pakken. In deze poule blijft het dus tot einde volop spannend.

De spanning is er voor Bunshot 4 wel een beetje af. Evert Blotenburg en George Reynolds speelden afgelopen week niet en komen ook deze week niet in actie. Komende maandag spelen zij uit bij TVP en sluiten daarmee de competitie in de onderste regionen van de 3e klasse A af.

In de 5e klasse F, de poule van Bunshot 5, gaat Zeta waarschijnlijk met de kampioenschaal aan de haal. Duo 5, wat vorige week vrij was, speelt overmorgen tegen de rode lantaarndrager uit deze poule, Almeerspin 4. Bij een grote overwinning, en een misstap van LTTC, kunnen Zeger van Twillert en Klaas Huijgen de competitie op de 2e plek afsluiten.

Voor de mannen van Bunshot 6 is een hoge eindklassering mijlenver weg. Op dit moment staat dit duo team met 10 punten uit 7 wedstijden laatste in de 5e klasse D. Deze week is dit team vrij, de laatste wedstrijd is vrijdag 1 december uit tegen WIK 3.

Niels van den Broek en Paul Jorritsma scoorden woensdagavond thuis tegen SVE 7 een keurige winst. Alleen Van den Broek liet een puntje aan de tegenstander uit Utrecht, uitslag werd derhalve 4-1. In deze 6e klasse D valt op dat HTTC 9 alle wedstrijden met 5-0 heeft gewonnen en dus al drie weken (!!!) geleden kampioen is geworden, Bunshot 6 staat nu op de 4e plek en speelt volgende week de laatste potjes van het seizoen tegen het Woudenbergse Smash.

Bunshot 8 haalt vanavond in Lelystad de wedstrijd tegen LTTC 3 in en heeft volgende week nog één wedstrijd te spelen, dan is het thuis tegen HTTC 8. Na de nederlaag van woensdag, het werd 4-1 voor Almeerspin 5, moeten vader en zoon Nieborg en Bert Vos in de komende twee wedstrijden aan de bak om de punten binnen te halen. Aangezien men nu 4e staat in deze 6e klasse B en de tegenstanders 6e, respectievelijk 5e, zijn er volop kansen voor dit team.

Knappe winst Bunshot 1

Naast winst voor het vlaggenschip van Bunshot was er afgelopen week ook nog voor vier andere tweetallen een overwinning. Helaas was er voor drie duo’s verlies. Met nog twee weken te gaan voor het einde van de najaarscompetitie wordt het voor sommige teams spannend, zo is er voor Bunshot 3 een kampioenskans, terwijl sommige koppels moeten vrezen voor degradatie. Vanavond spelen drie duo teams een thuiswedstrijd, twee teams komen deze week buiten de plaats in actie en drie Bunshot tweetallen zijn vrij.

Pieter van de Vuurst was woensdagavond met twee zeges en winst in de dubbel met zoon Rutger de gevierde man. Vitac 1 was voor junior net een maatje te groot, maar door de zeges van senior kon de 3-2 winst Bunshot 1 niet meer ontgaan. In deze 1e klasse A hebben de heren inmiddels 17 punten bij elkaar geslagen, wat recht geeft op een 5e plaats in de rangschikking. Vanavond staat de partij tegen koploper Shot 2 op het programma en vervolgens is het volgende week uit tegen de nummer laatst uit de poule, Effect 1 in Wijk bij Duurstede.

Bunshot 2 komt dit najaar nog drie keer in actie, maar eerst werd er vrijdagavond nipt verloren van het Amersfoortse Over ’t Net 1. Arjan de Graaf won een single en scoorde met Ronny Vermeer het punt uit de dubbel, maar hier bleef het bij, waardoor men uitkwam op een 3-2 nederlaag. Dit team staat momenteel 5e in de 1e klasse C met een puntje minder dan SVE 1, toevallig de tegenstander van vanavond. Bij winst speelt het 2e zich redelijk veilig, er moeten dan echter nog wel wat punten gepakt worden in het tweeluik tegen Maarssen, eerst uit en de laatste wedstrijdweek thuis.

Als de mannen van Bunshot 3 deze week uit bij SVE weten te winnen, kan men het kampioenschap in de 3e klasse B bijna niet meer ontlopen. Afgelopen week speelden Rob Boers en Robert van der Mast trouwens nog een lastige partij tegen VTV 3, Boers kwam tot eenmaal winst, Van der Mast pakte keurig zijn beide singles, maar in het dubbelspel wat beide heren speelden ging het punt in de 5e game toch net naar het tweetal uit Nieuwegein. Ondanks de 3-2 winst voelden beiden zich iets te kort gedaan.

Uit bij Huizen leverden George Reynolds en Evert Blotenburg afgelopen week slechts één puntje op. Reynolds redde de eer voor Bunshot 4 wat momenteel onderaan in de 3e klasse A staat. Deze week spelen beiden niet, de laatste wedstrijd van deze najaarscompetitie voor de mannen van het 4e is maandag 27 november pas, wanneer men in Putten uitkomt tegen TVP 3.

Klaas Huijgen had woensdag hulp van invaller Jacob van de Vuurst ingeroepen voor de thuiswedstrijd tegen LTTC 2. Van de Vuurst speelde niet onverdienstelijk en won eenmaal. Het dubbelspel samen met Huijgen was wel voor de Poolse Lelystedelingen, maar omdat Huijgen beide enkels had gewonnen, kwam Bunshot 5 uit op een 3-2 eindoverwinning. Deze week is dit team vrij en de laatste partijen van het seizoen worden volgende week vrijdag, uit tegen Almeerspin 4 gespeeld.

Jacob van de Vuurst kwam dezelfde avond met zijn eigen team, Bunshot 6, thuis tegen Maarssen 9 in actie. In deze 5e klasse D wist hij knap beide singles te pakken en werd ook, samen met Jan Duijst, beslag gelegd op de dubbel. Doordat Duijst verder puntloos bleef, werd de eindstand hier bepaald op 3-2. Het 6e sluit de rij in deze poule en speelt pas op 1 december weer. Dan is het voor dit koppel uit tegen WIK 3.

De uitwedstrijd tegen TTVN 5 was voor Bunshot 7 vliegensvlug voorbij. Alle partijen werden in drie sets beslist, tweemaal winst voor Paul Jorritsma, eenmaal voor Niels van den Broek en winst van beiden in de dubbel leverde een prima 1-4 winst op. Deze heren staan 4e in de 6e klasse D en spelen straks thuis in de Kuil tegen hekkensluiter SVE 7.

Ook Bunshot 8 staat op de 4e plaats in hun poule, de 6e klasse B. Woensdagavond kregen vader en zoon Nieborg echter pittig tegenstand van ZETA 5. Alleen Tom kon een puntje pakken, Bart bleef met lege handen en ook het dubbelspel was voor de Zeewoldenaren. Overmorgen gaat het voor dit team verder met de wedstrijd tegen dat andere team uit de Flevopolder, Almeerspin 5.

Vier keer verlies bij Bunshot

In de halve competitieweek die vorige week door de tafeltennissers van Bunshot in de regionale najaarscompetitie werd gespeeld kwam geen enkel team tot een overwinning. Deze week is er weer een volledig programma, vanavond spelen 5 tweetallen thuis in de Kuil, 3 duo teams spelen een uitwedstrijd. Met deze week meegeteld zijn er nog drie wedstrijdweken te gaan voor het einde van de competitie.

Uit in Kockengen leverde Bunshot 1 vrijdagavond slechts eenmaal winst op. Pieter van de Vuurst tekende voor het enige punt, Rutger van de Vuurst bleef net puntloos en ook het dubbelspel was voor de gasten van WIK 1. Door de 4-1 uitslag blijven de “Vuursten” op de 5e plaats van de 1e klasse A bungelen. Vanavond is het voor de mannen thuis tegen Vitac 1, volgende week volgt de strijd tegen de koploper Shot 2 en in de laatste speelweek, we zitten dan in de laatste week van november, volgt nog een uitwedstrijd tegen de nummer laatst, Effect 1.

Ook Bunshot 2 kreeg afgelopen dinsdag pittig klop. Zowel Ronny Vermeer als Arjan de Graaf konden uit in Almere tegen ATC 2 geen potten breken, de einduitslag kwam hier uit op 5-0. Voor het 2e wordt het zaak om in de komende weken de huidige 5e plaats met hand en tand te verdedigen. In ieder geval is het overmorgen voor dit koppel uit in Amersfoort tegen de nummer 2 uit de 1e klasse C, Over ’t Net 1.

Bunshot 3, de koploper van de 3e klasse B, speelt vanavond thuis tegen VTV 3. Overigens kijkt dit team al met een schuin oog naar de clash van volgende week tegen de nummer 2, SVE 4, uit. Wanneer die wedstrijd wordt gewonnen wordt er een reuzenstap richting de titel in de 3e klasse gezet.

De mannen van Bunshot 4 kwamen afgelopen week niet in actie en zij pakken het deze week in de 3e klasse A weer op met een uitwedstrijd tegen koploper Huizen 2. Het 4e staat onderaan in deze 5-mans poule en speelt na deze week nog slechts eenmaal, eind november is het uit bij het Puttense TVP 3.

Zeger van Twillert en Klaas Huijgen konden het vrijdagavond lijstaanvoerder ZETA 4 niet lastig genoeg maken. De onderlinge krachtsverhoudingen waren miniem, maar het Zeewolder thuisvoordeel gaf hier de doorslag. Huijgen redde met eenmaal winst de eer van Bunshot 5. De mannen blijven hierdoor 2e op de ranglijst en moet de tegenstander van vanavond, LTTC 2, proberen onder zich te houden.

In de 5e klasse D neemt Bunshot 6 het vanavond op tegen Maarssen 9. Duo 6 staat momenteel laatste in de poule en moet strijden om elk punt om zo rechtstreekse degradatie naar de 6e klasse te proberen af te wenden.

Bunshot 7 is wat gezakt op de ranglijst en staat momenteel 5e in de 6e klasse D. Als echter deze week uit bij TTVN Nieuwegein wordt gewonnen, kunnen Niels van den Broek en Paul Jorritsma zomaar over het Woudenbergse Smash heenwalsen en de 4e plek opeisen.

De heren van Bunshot 8 kunnen best tevreden zijn met hun competitiedebuut. Wanneer je bedenkt dat deze spelers nooit eerder in competitieverband speelden betekent de 4e plaats in de 6e klasse B gewoon een prima prestatie van Tom Nieborg, Bert Vos en Bart Nieborg. Vanavond staat het duel tegen ZETA 5 op het programma en bij een overwinning kan men zelfs de 3e plaats overnemen van het koppel uit Zeewolde.

Klein verlies Bunshot 1

Afgelopen week zijn alle acht duo teams van tafeltennis vereniging Bunshot begonnen met de tweede helft van de najaarscompetitie. De eerste reeks terugwedstrijden leverde voor maarliefst 5 tweetallen winst op. In verband met dankdag vandaag, is de Kuil niet beschikbaar voor thuiswedstrijden, vijf koppels spelen deze week uit en vanaf volgende week is er weer een volledig programma.

Thuis tegen de nummer 4 uit de 1e klasse A leverde Pieter van de Vuurst slechts één zwaar bevochten set op. Rutger van de Vuurst bleef met lege handen in zijn singles, maar winst in de dubbel zorgde uiteindelijk voor het belangrijke tweede punt. Met de zware wedstrijd tegen de nummer 2, overmorgen tegen WIK, in het vooruitzicht mag Bunshot 1 redelijk tevreden zijn met de 2-3 uitslag. In de komende 4 wedstrijden moeten de heren proberen de vijfde plek te koesteren om zo in ieder geval rechtstreekse degradatie te ontlopen.

In de 1e klasse C hadden Arjan de Graaf en Ronny Vermeer het woensdagavond onverwacht lastig tegen laagvlieger Bijmaat 2. Beide Bunshotters pakten slechts eenmaal winst, maar doordat het dubbelspel wel werd gewonnen, werd met 3-2 de winst veilig gesteld. Bunshot 2 staat momenteel met een wedstrijd minder gespeeld op de 4e plek, deze week speelt dit duo uit in Almere tegen ATC 2.

De mannen van Bunshot 3 hebben een inhaalrace gemaakt en staan inmiddels bovenaan de 3e klasse B. Ook vorige week werd er weer gewonnen, tweemaal winst van Robert van der Mast, winst in zijn dubbel met Bennie van Luit en eenmaal winst van Van Luit zelf zorgde voor 1-4 tegen VHC in Hagestein. Deze week is Duo 3 vrij, volgende week komt VTV op bezoek in de Kuil.

In de 3e klasse A gaat het Bunshot 4 iets minder voor de wind, hoewel afgelopen woensdag wel knap werd gewonnen van Leerdam 3. Evert Blotenburg en George Reynolds pakten beiden een punt met hun enkelspel en de zege in de dubbel zorgde voor een uiteindelijke 3-2 uitslag. Ook dit team is deze week vrij, volgende week spelen zij uit tegen koploper Huizen 2. Bunshot 4 staat helaas nog steeds laatste in deze poule.

Het gebeurt niet vaak dat een team met 5-0 wint, maar voor Bunshot 5 was het woensdagavond al de 2e keer dit najaar. Klaas Huijgen en Zeger van Twillert pakten Huizen 4 op simpele wijze in en haken door deze winst aan bij de lijstaanvoerder van de 5e klasse F, het Zeewolder ZETA 4. Het onderlinge verschil is 1 puntje in het voordeel van het tweetal uit de Flevopolder, maar vrijdagavond treffen beide kemphanen elkaar in een rechtstreeks duel. Spanning gegarandeerd dus!

In de uitwedstrijd bij Woerden 5 kon alleen Jacob van de Vuurst met eenmaal winst de eer van Bunshot 6 redden. Jaco Blotenburg bleef puntloos en ook de dubbel was voor de gastheren. In deze 5e klasse D speelt Bunshot 6 volgende week weer verder, men ontvangt dan Maarssen 9. Het 6e staat met 7 punten uit 6 wedstrijden als laatst geklasseerd en ziet het degradatiespook opdoemen.

Over de wedstrijd die Bunshot 7 uit speelde bij HTTC 9 kunnen we kort zijn, Paul Jorritsma en Niels van den Broek werden met 5-0 aan de kant gezet door de huidige nummer 1 uit de 6e klasse D. Op zich geen schande, als je bedenkt dat de spelers uit Houten over de gehele competitie pas 3 verliespunten hebben. Deze week zijn er geen competitieverplichtingen, komende maandag is het voor de huidige nummer vier uit de poule weer uit, dan wacht het 5e van TTVN Nieuwegein.

Bert Vos en Tom Nieborg pakten vorige week namens Bunshot 8 een prima 4-1 overwinning op LTTC 3. Alleen Vos gunde een puntje aan de mannen uit Lelystad. Dit team bevindt zich in de middenmoot en speelt overmorgen uit tegen Veenland 6. Als er vrijdag in Wilnis met grote cijfers wordt gewonnen, is er zicht op de 2e plek in deze 6e klasse B.

2e competitiehelft gestart

Vier koppels van tafeltennisvereniging Bunshot speelden vorige week een inhaalwedstrijd, waarbij Duo 3 zelfs driemaal in actie kwam. Overigens was dat ook het enige team wat winst kon bijschrijven, de andere drie tweetallen boekten een verliespartij. Deze week beginnen de terugwedstrijden in de najaarscompetitie, dus over zes weken is bekend wie promoveert, wie degradeert en wie zich weet te handhaven in de huidige poule. Vanavond zal het in de Kuil met vijf thuiswedstrijden een drukke bedoeling worden. De duo‘s 3, 6 en 7 spelen deze week uit.

Bunshot 1 speelt vanavond in eigen huis. Op dit moment staan Pieter en Rutger van de Vuurst op de een na laatste plaats van de 1e klasse A. Het Scherpenzeelse TVS 1,de tegenstander van vanavond, staat met twee punten meer een plekje hoger.

Uit bij SVE 1 leverde Bunshot 2 vrijdagavond slechts twee punten op. Ronny Vermeer pakte een single en won samen met Arjan de Graaf het dubbelspel. Vanavond gaat het in deze 1e klasse C poule verder met een thuiswedstijd voor duo 2 tegen laagvlieger Bijmaat 2. Duo 2 staat overigens op de 4e plek op de ranglijst en zal moeten proberen om Maarssen 1 en de opponent van vanavond onder zich te houden.

Bunshot 3 heeft ondanks het drukke programma een zeer productieve week achter de rug. Maandagavond wonnen Rob Boers en Robert van der Mast met 1-4 van VTV 3. Woensdag was er wederom een 4-1 zege door Rob Boers en Bennie van Luit op Maarssen 3 en datzelfde team werd een dag later weer getrakteerd op een 1-4 uitslag. Ditmaal waren het Van der Mast en Van Luit die de punten pakten. Dit team heeft hierdoor de koppositie in de 3e klasse B overgenomen van SVE 4 en treft vanavond in Vianen de nummer laatst uit de poule, VHC 2.

In de 3e klasse A kwam Bunshot 4 woensdagavond niet verder dan een 2-3 nederlaag op het vader en dochter team van Gispen 3. George Reynolds won een enkelspel en scoorde samen met Evert Blotenburg in de dubbel. Straks speelt het 4e thuis tegen Leerdam 3. Bunshot 4 staat laatste in deze 5 mans poule en moet zich de komende weken richten op de strijd tegen degradatie.

Ook Bunshot 5 is in de 5e klasse F ingedeeld in een 5-mans poule. Op dit moment staan Klaas Huijgen en Zeger van Twillert keurig op de 3e plaats, met slechts 1 puntje achterstand op koploper LTTC 2. Zo meteen is het Bunshot 5 tegen Huizen 4 in de Kuil.

In de 5e klasse D kregen Jan Duijst en Jaco Blotenburg woensdagavond tegen koploper Fletio 4 met 0-5 klop. Ook deze poule bestaat uit 5 in plaats van 6 teams en aangezien het vijfde nu stijf onderaan staat, moet ook dit team alles op alles zetten om degradatie te ontlopen. Morgen staat trouwens de lastige uitwedstrijd tegen Woerden 5 op het programma.

Voor Bunshot 7 scoorde alleen Paul Jorritsma vorige week woensdag twee punten in de thuiswedstrijd tegen SVO 6. Niels van den Broek kwam net te kort en ook het dubbelspel was voor het tweetal uit De Meern. Morgen is het in deze 6e klasse D uit voor Bunshot 7 tegen HTTC 9.

In de 6e klasse B, de poule van Bunshot 8, gaat het voor dit team vanavond verder met een thuiswedstrijd tegen LTTC 3. De partij van afgelopen vrijdag, uit tegen datzelfde LTTC, werd uitgesteld naar een nog onbekende datum.

Knappe zege Bunshot 1

De tafeltennissers van Bunshot noteerden afgelopen week viermaal winst en tweemaal verlies in de vijfde speelweek van de regionale competitie. Deze week is ondanks de vakantie een drukke inhaalweek met vanavond vier thuiswedstrijden in de Kuil. Opvallend is dat Duo 3 deze week driemaal in actie komt.

Rutger en Pieter van de Vuurst konden afgelopen woensdag thuis tegen Effect 1 de eerste winstpartij van het seizoen bijschrijven. Beiden pakten hun singles en aangezien ook de dubbel werd gewonnen werd de maximale 5-0 score behaald. Bunshot 1 pikt hierdoor weer aan in de 1e klasse A en staat weliswaar 5e, maar het gat met de nummer 3, tegenstander van volgende week TVS 2, is slechts twee punten.

Bunshot 2, uitkomend in de 1e klasse C, speelde afgelopen week niet. Vrijdagavond pakken Ronny Vermeer en Arjan de Graaf de batjes weer op in de uitwedstrijd tegen SVE 1.

Voor Bunshot 3 staat er deze week een vol programma te wachten. Eerst is het uit tegen VTV 3, vervolgens is vanavond de thuiswedstrijd en morgen de uitwedstrijd tegen Maarssen 3 gepland. Bij een aantal goede uitslagen kan Bunshot 3 zomaar meedingen om de eerste plek in deze 3e klasse B. Overigens speelden Robert van der Mast en Bennie van Luit afgelopen woensdagavond een knappe partij tegen Veenland 3. Winst in de dubbel, twee zeges van Van der Mast en eenmaal winst van Van Luit zorgde voor een prima 4-1 einduitslag.

Thuis tegen TVP 3 leverde Bunshot 4 een 3-2 score op. George Reynolds had met twee winstpartijen een groot aandeel in deze overwinning, Evert Blotenburg pakte eenmaal winst, de dubbel was voor het tweetal uit Putten. Straks is er voor deze heren weer een thuiswedstrijd, Gispen 3 maakt haar opwachting in de Kuil.

Bunshot 5 speelde vorige week niet en komt ook deze week nog niet in actie. De eerstvolgende wedstrijd voor Klaas Huijgen en Zeger van Twillert in de 5e klasse F is volgende week thuis tegen Huizen 4.        

De mannen van Bunshot 6 troffen woensdagavond in WIK 3 een taaie tegenstander. Jaco Blotenburg scoorde niet, Jacob van de Vuurst pakte met bekeken spel eenmaal winst, maar doordat beiden op het nippertje de dubbel wonnen, bleef het verlies hier met 2-3 beperkt. Straks speelt het 6e thuis tegen de nummer 2 uit de 5e klasse D, het Vleutense Fletio 4.

Paul Jorritsma scoorde tegen Smash tweemaal, maar Niels van den Broek bleef woensdagavond net met lege handen. Aangezien ook de dubbel voor het koppel uit Woudenberg was, kwam Bunshot 7 niet verder dan een 2-3 nederlaag. In deze 6e klasse D gaat het zometeen voor het 7e duo team verder met een thuiswedstrijd tegen SVO 6.

Vader en zoon Nieborg scoorden vrijdagavond met Bunshot 8 er lustig op los. Tweemaal winst van Tom, eenmaal winst van Bart en winst in de dubbel leverde een prima 1-4 overwinning op tegen het Houtense HTTC 8. Overmorgen speelt dit team weer uit, dan ontmoet men de andere laagvlieger uit de 6e klasse B, LTTC 3 in Lelystad.

Nog geen winst voor Bunshot 1

Vijf van de acht duo teams kwamen vorige week in actie waarbij tweemaal winst en eenmaal verlies kon worden genoteerd. Vanavond is het met vijf thuiswedstrijden een drukke boel in de Kuil. Het 2e en het 5e zijn deze week vrij en het 8e team speelt overmorgen uit. Na deze speelweek volgen al weer de terugwedstrijden en zullen langzaamaan de beslissingen in de diverse poules gaan vallen.

Uit tegen de koploper uit de 1e klasse A leverde alleen Pieter van de Vuurst eenmaal winst op, Rutger van de Vuurst bleef met lege handen en ook het dubbelspel was vrijdagavond voor Shot 2. De Soesters gaan hierdoor ruim op kop in de poule, Bunshot 1 staat met 6 punten uit 4 wedstrijden één na laatste en ontvangt vanavond de nummer laatst, Effect 1 uit Wijk bij Duurstede. De Duurstedelingen hebben slechts 4 punten verzameld, dus hier liggen zeker kansen voor vader en zoon Van de Vuurst.

In de 1e klasse C was het afgelopen week even een rustweek voor Bunshot 2 en ook deze week speelt dit team niet. De huidige nummer 3 uit de poule neemt het volgende week op tegen SVE 1.

In de 3e klasse B troffen Robert van der Mast en Rob Boers het Utrechtse SVE 4. Het lukte Van der Mast om een single te winnen, Boers bleef met lege handen, maar aangezien beide heren het dubbelspel wel overtuigend wisten te winnen kwam Bunshot 3 uit op een kleine 2-3 verliespartij. Vanavond gaat de strijd in deze poule verder met een thuiswedstrijd tegen Veenland 3.

Bunshot 4 speelt vanavond in de 3e klasse A om de felbegeerde punten tegen het Puttense TVP 3. Afgelopen week was voor het 4e een vrije week, omdat men is ingedeeld in een poule met totaal 5 in plaats van 6 teams.

Klaas Huijgen en Zeger van Twillert pakten in de 5e klasse F woensdagavond de maximale 5-0 winst. Het laag geklasseerde Almeerspin 4 vormde geen enkele bedreiging voor het sterk spelende Bunshot 5, wat momenteel de ranglijst aanvoert. Deze poule bevat eveneens 5 teams, waardoor ook deze heren van een vrije week kunnen genieten.

Vanavond ontvangt Bunshot 6, na afgelopen week vrijaf te zijn geweest, het 3e team van WIK uit Kockengen. De mannen van het 6e staan momenteel onderaan in de 5e klasse D en zullen dus alles op alles moeten zetten om de punten binnen te hengelen.

Bunshot 7 lijkt met een zege op SVE 7, afgelopen dinsdag, de weg omhoog weer te hebben gevonden. Eenmaal winst van Niels van den Broek, de dubbele winst van Paul Jorritsma en een knappe winst van beiden in de dubbel leverde een 1-4 uitslag op. Als vanavond ook van Smash Woudenberg wordt gewonnen, dan speelt dit tweetal zich richting een veilige positie in de 6e klasse D.

Bert Vos en Bart Nieborg troffen in tegenstander Almeerspin 5 een geroutineerd spelend koppel. Vos redde de eer voor Bunshot 8 door eenmaal winst te pakken. Nieborg bleef puntloos en ook de dubbel was voor het tweetal uit de Flevopolder. In deze 6e klasse B gaat het overmorgen weer verder met de partij tegen de rode lantaarndrager uit de poule, HTTC 8.

Slechte week voor Bunshot

In de derde speelweek van de regionale tafeltenniscompetitie kwam alleen Bunshot 2 tot een krappe overwinning. Zes van de zeven andere teams verloren, en Bunshot 3 kwam helemaal niet in actie. Vanavond spelen drie tweetallen een thuiswedstrijd, er zijn twee uitwedstrijden en drie koppels hebben een vrije week.

De partij die Bunshot 1 uit speelde bij Vitac afgelopen vrijdag was in sneltreinvaart afgelopen. In alle vijf sets werden slechts drie games gespeeld, waarbij viermaal winst door de gastheer uit Wilnis werd gescoord. Alleen Pieter van de Vuurst wist hier de eer te redden. Bunshot 1 ziet door deze 4-1 nederlaag het gat met de koploper in deze 1e klasse A oplopen naar 7 punten . Toevallig is het voor Pieter en Rutger van de Vuurst overmorgen uit tegen diezelfde koploper, het Soester Shot 2.

In de 1e klasse C pakten Ronny Vermeer en Arjan de Graaf met Bunshot 2 een bescheiden zege op Over ’t Net 1. Eenmaal winst voor beiden in de singles en winst in het dubbelspel leverde een 3-2 uitslag op. Dit tweetal is deze week vrij en speelt in week 41 weer verder tegen Maarssen 1. De onderlinge verschillen op de ranglijst zijn hier miniem. Over ’t Net staat 1e met 10 punten, daarna volgt Bunshot 2 met 9 en dan Maarssen 1 met 8 punten. SVE, ATC en Bijmaat volgen met alle drie 6 punten.

Bunshot 3 komt deze week weer in actie. In deze B poule van de 3e klasse maakt lijstaanvoerder SVE 4 vanavond haar opwachting in de Kuil.

Een pittige 0-5 nederlaag was het resultaat van de partij van Bunshot 4 tegen Huizen 2, afgelopen woensdag. Zowel George Reynolds als Evert Blotenburg kwamen er niet aan te pas tegen de nummer 1 uit de A poule van de 3e klasse. Doordat deze poule slechts 5 in plaats van 6 duo teams bevat, is Bunshot 4 deze week vrij, volgende week wacht de strijd met TVP 3 uit Putten.

Ook Bunshot 5 leed een gevoelige nederlaag afgelopen vrijdag tegen LTTC 2. Alleen Klaas Huijgen wist de eer te redden tegen het sterke koppel uit Lelystad, Zeger van Twillert bleef puntloos, uitslag werd hier 4-1. In deze 5e klasse F spelen beide mannen vanavond verder, tegenstander Almeerspin 4 komt op bezoek.

Uit tegen Maarssen 9 leverde Jaco Blotenburg en Jacob van de Vuurst slechts 1 puntje op voor Bunshot 6. Het was hier Van de Vuurst die tot scoren kwam. Het zesde moet met de huidige laatste plek in de 5e klasse D oppassen dat er niet te veel punten worden verspeeld, in ieder geval is men deze week vrij en staat komende woensdag de thuiswedstrijd tegen WIK 3 op het programma.

Bunshot 7 speelde woensdagavond 5 loodzware partijen tegen het Nieuwegeinse TTVN waarbij alleen Paul Jorritsma eenmaal winst kon noteren.  Teammaat Niels van den Broek was er steeds dicht bij, maar verloor telkens nipt waardoor men met 4-1 onderuit ging. SVE 7 tegen Bunshot 7 is de volgende wedstrijd in deze 6e klasse D.

Bart Nieborg beleefde vrijdagavond zijn competitiedebuut met Bunshot 8 tegen ZETA 5. Helaas wist hij zijn eerste partijen niet met winst te bekronen, vader Tom pakte wel twee zeges. Helaas voor vader en zoon was de dubbel voor het tweetal Zeewoldenaren, waardoor men uitkwam op 3-2 verlies. Vanavond wordt het aanpoten voor het laatste team, de nummer 1 uit de 6e klasse B, Almeerspin 5, komt naar Bunschoten om de voorsprong op de ranglijst groter te maken. Het is aan de mannen van het achtste om daar een stokje voor te steken!