Zware start Bunshot

Van de 7 duo teams die meespelen in de regionale tafeltenniscompetitie wisten alleen het 5e en het 6e in de afgelopen eerste speelweek van de voorjaarscompetitie winst te pakken. De overige tweetallen verloren, en Bunshot 2 kwam nog niet in actie. Vanavond treden vier teams thuis aan, de drie andere duo teams spelen deze week een uitwedstrijd.

De eerste wedstrijd in de hoofdklasse A verliep voor Arjan de Graaf verrassend goed. Hij pakte zijn beide singles, maar ging in het dubbelspel met Ronny Vermeer behoorlijk onderuit tegen het eerste van Hoogland. Aangezien Vermeer in zijn singles net niet tot scoren kwam ging de 3-2 winst hier naar de tegenstander. Vanavond ontvangen de mannen van Bunshot 1 het eerste team van Gispen, wat deze competitie nog niet eerder in actie kwam.

Bunshot 2 speelde afgelopen week nog niet, maar start vanavond hun competitieronde met een uitwedstrijd tegen Hilversum 2, wat in hun eerste wedstrijd met 3-2 klop kreeg van Reflex Maarn.

Rutger van de Vuurst kwam vorige week uit bij VTV 3 net te kort om punten te pakken. Pieter van de Vuurst scoorde knap tweemaal, maar helaas bleef het hierbij. Winst in de dubbel zorgde hier voor de 3-2 zege voor het duo uit Nieuwegein. Vanavond is het voor Bunshot 3 (3e klasse A) thuis tegen Barneveld 1, wat de seizoens ouverture met een 0-5 nederlaag begon.

In de 3e klasse C, de poule van Bunshot 4, moesten George Reynolds en Evert Blotenburg hun meerdere erkennen in tegenstander Rega 1. In de fraaie speelzaal in Nijkerk werd het maarliefst 5-0. Vanavond speelt het 4e de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen, tegenstander Maarssen 2 maakt haar opwachting in de Kuil.

Dat winst in het dubbelspel vaak cruciaal kan zijn bewezen Klaas Huijgen en Zeger van Twillert al eerder. Ook in de partij van vorige week tegen Effect 3 wonnen beiden wederom de dubbel en zorgde een enkele winst van beiden voor de 2-3 eindzege. In deze 5e klasse A ontvangt Bunshot 5 vanavond Shot 3, wat dinsdagavond met 5-0 won van Fletio.

Een zwaar bevochten 3-2 zege van Bunshot 6 op Fletio 5 zorgde woensdagavond voor euforie bij Paul Jorritsma en Niels van den Broek. Beiden scoorden eenmaal uit hun enkelspel en ook hier gaf winst in de dubbel de doorslag voor de knappe eindoverwinning. In deze 6e klasse C is het voor beide mannen deze week uit tegen Leerdam 6.

In de 6e klasse F redde Jan Duijst de eer van Bunshot 7 door één winstpunt te scoren tegen het 5e van Veenland. Michiel Koelewijn bleef met lege handen en ook de dubbel was voor het geroutineerde koppel uit Wilnis, eindstand werd dus 1-4. Overmorgen spelen deze heren uit bij SVE 8 in Utrecht.