Bunshot begint weer

Na de noodgedwongen stop van de najaarscompetitie afgelopen november, één wedstrijd voor het eind, zijn de tafeltennissers, net als veel andere sporters, weer gestart met de voorbereidingen op het voorjaar. De nieuwe competitie van de NTTB Midden start deze week al weer, Bunshot neemt hier met 7 duo teams aan deel. Vanavond spelen Bunshot 6 en Bunshot 7 thuis in de vertrouwde Sporthal de Kuil.

Voor het eerst speelt Bunshot de competitie met alleen nog maar duo teams. Een aantal voordelen heeft het laatste reguliere team (Bennie van Luit, Robert van der Mast en Rob Boers) doen besluiten om net als alle andere teams zich dit voorjaar in te schrijven voor de duo competitie. Voordelen zijn onder andere dat wedstrijden van twee tegen twee uiteraard eerder klaar zijn, de rustperiode tussen de partijen door veel kleiner is en men bij een uitwedstrijd niet meer midden in de nacht vanuit bijvoorbeeld de Flevopolder weer naar huis moet. We zien genoemde heren dit seizoen terug in Bunshot 2.

Bijzonder dit voorjaar is dat Bunshot 1 voor het eerst in de geschiedenis van de club uit zal komen in de hoofdklasse. Na het kampioenschap afgelopen najaar hebben Arjan de Graaf, Arie van Diermen en Ronny Vermeer een plaats weten te bemachtigen in de sterkste poule, Poule A. Deze competitie verloopt net iets anders dan de reguliere duo competitie. Zo zijn er acht teams ingedeeld in de poule, die allemaal één keer tegen elkaar spelen. Na de 7 wedstrijden worden de punten meegenomen naar de vervolgpoules waar de nummers 1 t/m 4 en de nummers 5 t/m 8  nog één keer tegen elkaar spelen. Totaal komt het dus uit op 10 speelweken. Hierna promoveren de nummers 1 en 2 naar de 3e divisie en degraderen de nummers 7 en 8 weer naar de 1e klasse. Deze week speelt Bunshot 1 in ieder geval eerst uit tegen het sterke Hoogland 1. Andere tweetallen in deze poule zijn onder meer ZTTV, Gispen en ZETA.

Voor het 2e team (3e klasse B) is er nog een weekje rust, de partij tegen Maarssen is uitgesteld naar half maart. Volgende week woensdag is het voor de heren uit tegen Hilversum 2.

Bunshot 3 wat uitkomt in de 3e klasse A, pakt het deze week op tegen VTV 3. Pieter van de Vuurst en Rutger van de Vuurst zijn als kanshebber op het kampioenschap gebrand op een goede start tegen het Nieuwegeinse koppel. In deze poule komen vader en zoon ook nog teams uit Barneveld, Maarssen, Woerden en Montfoort tegen.

Ook George Reynolds en Evert Blotenburg komen na het kampioenschap in de 4e klasse afgelopen november namens Bunshot 4 in actie in de 3e klasse. In poule C strijden beide heren morgen tegen het Nijkerkse Rega 1. Ook teams uit Putten (TVP), Utrecht (Gispen)  IJsselstein (ONI) en Maarssen zijn in deze poule ingedeeld.

Voor Klaas Huijgen en Zeger van Twillert is er mogen met Bunshot 5 een uitwedstrijd tegen Effect 3 in Wijk bij Duurstede. Onder meer Fletio 4 (Vleuten), Shot 3 (Soest) en Reflex Maarn zijn ook ingedeeld in deze 5e klasse A.

De voorjaarscompetitie 2022 begint voor Bunshot 6 vanavond met een thuiswedstrijd tegen Fletio 5. Paul Jorritsma en Niels van de Broek zullen ook dit seizoen hun uiterste best doen om bovenaan in de 6e klasse C te eindigen om zo kans te maken op het kampioenschap en bijbehorende promotie. Voor beide heren komt er ook tegenstand van DTV Smash, Overhees, Leerdam en Maarssen.

Jaco Blotenburg, Jan Duijst en Michiel Koelewijn spelen vanavond met Bunshot 7 ook een thuiswedstrijd. Veenland 5 uit Wilnis maakt haar opwachting in de Kuil. Andere tegenstanders in deze 6e klasse F zijn onder meer De Schans, SVE en HTTC.