Unieke promotie Bunshot Duo 1

Het abrupt eindigen van de najaarscompetitie in verband met de laatste coronamaatregelen heeft de Nederlandse tafeltennisbond nogal wat hoofdbrekens opgeleverd. Aangezien veruit de meerderheid van de teams nog slechts één wedstrijd op het programma hadden staan, is besloten de eerste wedstrijd tegen dezelfde tegenstander dubbel te tellen. Hiermee is de competitie alsnog afgesloten met een eindstand na 10 wedstrijden.

De mannen van Bunshot’s Duo 1 waren in hun nopjes met de beslissing, want de laatste winstpartij op Shot Wageningen (3-2) betekende ook dus een reglementaire winst van de terugwedstrijd. Uiteindelijk heeft dit ertoe geleid dat Duo 1 het kampioenschap in de 1e klasse B kon vieren. Men sluit de poule af met 1 punt meer dan het Utrechtse SVE 1 en 2 punten meer dan Huizen 1. Samenhangend met het kampioenschap levert dit een unieke promotie op naar de hoofdklasse van de regionale competitie. In het bijna 50 jarig bestaan van onze plaatselijke tafeltennisclub heeft een team nog nooit weten door te dringen tot deze klasse en Arjan de Graaf, Ronny Vermeer, Arie van Diermen en invaller Pieter van de Vuurst kunnen dan ook enorm trots op deze teamprestatie zijn. Overigens speelde Duo 1 een spannende strijd, van de negen wedstrijden werden er 7 winnend afgesloten, tweemaal was er een nederlaag. Opvallend was de maximale 0-5 winst bij de nummer drie uit de poule, Huizen 1, en de 0-5 zege uit bij Vitac 1. Als de corona maatregelen het toelaten zien we de heren vanaf de nieuwe competitie, eind januari 2022, terug in de regionale koningsklasse.

Ook Evert Blotenburg, George Reynolds en invaller Bennie van Luit hebben hun team, Bunshot’s Duo 3, naar het kampioenschap in de 4e klasse A weten te leiden. Voor Duo 3 leverde de competitie afsluiting nog bijna een domper op, want één van de weinige verliespartijen, de mannen verloren thuis met 3-2 van Hilversum, werd dus dubbel geteld. Gelukkig stonden de mannen ruim op kop en kon alsnog de kampioensschaal worden opgehaald. Het 3e eindigt met 32 punten op kop, Smash Woudenberg volgt op twee punten. In de komende competitie speelt dit koppel dus ook een klasse hoger, er wordt een plek in de 3e klasse gereserveerd. Ook weer een puike prestatie en een teken dat de Bunshotters elke competitie volop voor de overwinning gaan.

Tenslotte nog de prestaties van de andere teams. Voor Bunshot 1 regulier (Robert van der Mast, Rob Boers, Bennie van Luit met Arie van Diermen, Arjan de Graaf en Rutger van de Vuurst als regelmatige invallers) betekende de laatste uitwedstrijd half november tegen Overhees ook echt het einde van het team in de huidige opstelling. De mannen gaan in de volgende competitie ook over naar de duo-competitie en dat betekent dat Bunshot dan geen vertegenwoordiging meer zal hebben in de reguliere (drie tegen drie) competitie. De mannen sluiten deze competitieronde overigens af als laatste in de 2e klasse A, daar waar HTTC het kampioenschap pakte.

Duo 2, met Pieter en Rutger van de Vuurst, hadden dit seizoen zware tegenstanders en kunnen toch tevreden terugkijken op een 3e plek  in de 3e klasse C. Duo 5, we hebben het dan over Zeger van Twillert en Klaas Huijgen, eindigen in de 5e klasse A op een 4e plek. In hun poule pakt TVS 3 de prijzen. De 6e klasse D is door DTV Smash met 38 winstpunten gewonnen. Duo 6, met Niels van de Broek en Paul Jorritsma sluit hier de rij en zal ook komend seizoen weer uitkomen in deze laatste competitieklasse. Duo 7, met nieuwkomer Michiel Koelewijn en met Jaco Blotenburg en Jan Duijst, sluit af op de 5e plaats van de 6e klasse C. Dit team maakt ook komend jaar haar opwachting in de 6e klasse.