tafeltennis Competitie abrupt gestopt

Alweer is de tafeltenniscompetitie getroffen door de laatste afgekondigde corona maatregelen. Eén week voor het einde van de najaarscompetitie zijn alle wedstrijden, begrijpelijkerwijs, door de tafeltennisbond geschrapt. Pas in de loop van de komende week zal duidelijk worden of, en zo ja wanneer, de laatste speelronde zal worden gespeeld. Mocht echter de stand na de negende wedstrijdweek worden beschouwd als eindstand, dan zal Bunshot’s Duo 1 in het eerst van de clubhistorie promoveren naar de hoofdklasse.

Afgelopen woensdag was er een kort programma, duo 1, duo 5 en duo 6 kwamen in actie, waarbij de ogen vooral op Bunshot Duo 1 waren gericht. De mannen kwamen thuis in actie tegen het 1e van Shot Wageningen en dat werd een spannende en soms wat onsportieve strijd. Arjan de Graaf en Ronny Vermeer pakten beiden hun eerste solo partij waardoor men snel op 2-0 voorsprong kwam. Hierna herpakte het Wageningse tweetal zich en brachten zij de score met een discutabele beslissing weer gelijk, 2-2. Het dubbelspel moest als laatste wedstrijd duidelijkheid geven. Met derde man Arie van Diermen en Arjan de Graaf in de opstelling tegen overigens ook een derde man in de dubbel bij Shot, werd het een spannende strijd. Na een viertal games was het winstpunt en de eindzege uiteindelijk voor Bunshot, 3-2. Hierdoor staan de heren op kop in deze 1e klasse B. Mocht de laatste wedstrijd nog gespeeld worden, dan is het voor dit team uit tegen hetzelfde Shot in Wageningen. In dat geval zijn twee winstpunten voldoende voor de eindzege in de poule.

Thuis in de Kuil tegen WIK 2 leverde Duo 5 een fraaie overwinning op de nummer 2 uit deze 5e klasse A op. Voor Zeger van Twillert was er tweemaal winst, Klaas Huijgen bleef steken op eenmaal winst uit zijn singles. Het dubbelspel was weer als vanouds voor beide Bunshotters, 4-1 winst en een prima 4e plek op de ranglijst. Dit koppel heeft overigens de competitie al afgerond en gaat het bij de komende nieuwe competitie weer in de 5e klasse proberen.

Duo 6 kreeg de deksel op de neus in de thuiswedstrijd tegen het 5e van SVO. Niels van den Broek kwam niet tot scoren, teamgenoot Paul Jorritsma redde de eer door winst in zijn laatste partij. Deze heren staan momenteel laatste in de 6e klasse C, degradatie is hier echter gelukkig niet van toepassing. Mocht deze competitie nog worden uitgespeeld, dan is het voor Duo 6 nog eenmaal thuis, Maarssen 9 is dan de tegenstander.

Voor Duo 3 is het ook nog belangrijk om te weten wat de tafeltennis bond gaat beslissen. Op dit moment staat dit tweetal op kop in de 4e klasse A, als dit zo blijft, of als in de laatste wedstrijd, uit bij Hilversum, 1 punt wordt gescoord, kan dit team de kampioensvlag uithangen en heeft het recht op een plek in de 3e klasse bij de komende competitie.

Al met al is er nog een hoop onduidelijk. Het wachten is op het verdict vanuit de bond, zoals reeds gezegd is er komende week meer helderheid.