Duo 3 virtueel kampioen Belangrijke zege voor Bunshot 1

Afgelopen week was voor bijna alle tafeltennisteams een volledige competitieweek. Alleen Duo 7 was vrij, de uitwedstrijd tegen SVE 8 van afgelopen week werd verplaatst naar deze week. Ook Duo 1, Duo 5 en Duo 6 komen deze week in actie, deze drie tweetallen spelen vanavond een thuiswedstrijd in de Kuil.

Ronny Vermeer, Arjan de Graaf en Arie van Diermen pakten vorige week een belangrijke 4-1 overwinning op het 1e van UTTC. Vermeer scoorde de volle mep en was samen met Van Diermen succesvol in de dubbel. De Graaf pakte eenmaal winst waardoor Duo 1  nu op 27 punten uit 8 wedstrijden is gekomen. In deze 1e klasse B heeft SVE 28 punten uit 9 wedstrijden, wat betekent dat de mannen van het eerste team in de komende laatste twee partijen in ieder geval 6 punten moeten scoren om de kampioensschaal te kunnen heffen en de bijbehorende promotie naar de hoofdklasse te kunnen vieren. Vanavond staat van het tweeluik tegen Shot Wageningen eerst de thuiswedstrijd op het programma. De spanning blijft er hier vol op zitten, de laatste wedstrijden in deze poule zijn pas 1 (Bunshot speelt dan uit) en 3 december (SVE speelt dan thuis).

Voor Bunshot 1 regulier viel er vorige week een klein succesje te vieren. In Soest speelden Rutger van de Vuurst, Bennie van Luit en Rob Boers met 5-5 gelijk tegen Overhees 1. Van de Vuurst en Van Luit pakten keurig tweemaal winst, Boers stelde met eenmaal winst ietwat teleur. In deze 2e klasse A ontvangt het eerste team volgende week koploper HTTC. Bunshot 1 staat helaas onderaan de ranglijst en gaat volgend seizoen verder als duo-team.

In het andere team waarin Rutger is ingedeeld, duo 2, was hij woensdagavond minder succesvol. Tegenstander ATC 1 beet zich vast in de jongste Van de Vuurst en daardoor kwam hij niet tot scoren. Het dubbelspel werd wel gewonnen, wat samen met de dubbele winst van Pieter van de Vuurst toch leidde tot een 3-2 overwinning voor het 2e.  In deze 3e klasse C is Bijmaat 2 inmiddels tot kampioen gekroond, Duo 2 speelt komende week uit tegen Smash Woudenberg.

Voor duo 3 kan het eigenlijk niet meer fout gaan. Evert Blotenburg en George Reynolds wonnen met 1-4 bij het Soester Shot en staan 5 punten voor op de nummer twee in deze 4e klasse A, Smash. Deze week is dit team vrij, komende maandag speelt Smash al, dus dan weten de mannen tijdens de uitwedstrijd tegen Hilversum, woensdag 1 december, hoeveel punten er nog behaald moeten worden om het kampioenschap definitief veilig te stellen.

In de 5e klasse A speelt Duo 5 deze week de laatste wedstrijd van het najaar. Tegenstander WIK 2 maakt haar opwachting in de Kuil. Overigens werd de partij van vorige week tegen Bijmaat 5 verloren. Er was tweemaal winst voor Klaas Huijgen, Zeger van Twillert kwam net niet tot scoren en ook het dubbelspel, normaal de specialiteit van Duo 5, ging verloren. De 2-3 zorgt mede voor een plekje in de middenmoot.

In de 6e klasse D is DTV Smash niet meer te achterhalen, maar Duo 6 speelt zeker nog mee om hoger dan de huidige laatste plaats te eindigen. Afgelopen week verloren Niels van den Broek en Paul Jorritsma met 4-1 bij de kampioen uit Driebergen, twee dagen later was er een nipte thuisnederlaag tegen Leerdam 6. Vanavond is het thuis tegen SVO en men sluit de najaarscomptitie af met wederom een thuiswedstrijd, tegenstander op  de laatste competitieavond, is Maarssen 9.