Duo 3 op kampioenskoers Spanning stijgt voor Duo 1

Twee competitie teams wonnen, vier teams verloren en duo 6 zag de wedstrijd van afgelopen week met een weekje uitgesteld worden. Vanavond zijn er voor de tafeltennissers vier thuiswedstrijden, en aangezien duo 6 tweemaal in actie komt, zijn er deze week ook vier uitwedstrijden.

Met voor Duo 1 nog 3 wedstrijden te spelen is het in de 1e klasse A ongemeen spannend aan het worden. Arjan de Graaf en Ronny Vermeer leden vorige week woensdag een onverwachte en pijnlijke 1-4 nederlaag tegen Huizen 1 en kunnen zich in de komende 3 weken geen uitglijder meer veroorloven. Duo 1 staat nu met een wedstrijd minder samen met het tweetal uit Huizen bovenaan op de ranglijst. Het eerste speelt nog tweemaal tegen Shot Wageningen en vanavond komt UTTC 1 op bezoek. Huizen ontvangt ook nog het koppel uit Wageningen en speelt uit tegen Vitac. In de eerste week van december zal hier de beslissing vallen.

Voor het reguliere Bunshot 1, wat het trouwens vanaf de voorjaarscompetitie ook in de duo competitie gaat proberen, eindigt dit najaar in mineur. Ook afgelopen week werden er met hangen en wurgen twee punten geboekt. Uit bij Rega 3 was alleen Arjan de Graaf succesvol. Rutger van de Vuurst en Robert van der Mast bleven met lege handen. Het Bunschoter drietal staat stijf onderaan in de 2e klasse A, maar dat komt ook doordat het 6e van SVE zich tijdens de competitie heeft teruggetrokken. Deze week is het uit naar Soest, waar tegen Overhees 1 moet worden gespeeld.

De 3e klasse C, de poule van Duo 2, is super zwaar. Ook in deze poule heeft een team zich teruggetrokken, waardoor de strijd tussen de overgebleven 5 teams wordt uitgespeeld. Duo 2 staat 4e, afgelopen woensdag werd met 3-2 verloren bij het tweede van Woerden. Pieter van de Vuurst scoorde eenmaal solo en winst in de dubbel met zoon Rutger leverde het 2e punt op. Straks maakt ATC 1 haar opwachting in de Kuil.

De 3-2 zege die Duo 3 afgelopen week pakte op Smash zorgt voor een versteviging van de koppositie in deze 4e klasse A. Zowel George Reynolds als Evert Blotenburg pakten beiden eenmaal winst uit hun enkelspel en beiden wonnen het belangrijke punt uit de dubbel. Als de mannen in de komende twee wedstrijden 5 punten pakken, is dit team niet meer in te halen en kan de kampioensvlag worden gehesen. Deze week is het in ieder geval uit tegen Shot Soest.

Uit bij Almeerspin leverde duo 5 de maximale 0-5 winst op. Klaas Huijgen en Zeger Van Twillert zorgen hiermee voor een versteviging van de 4e plek in deze 5e klasse A. Vanavond spelen beide heren tegen Bijmaat 5. Waarschijnlijk sluit dit koppel de competitie ook af als vierde.

Duo 6 speelt deze week uit tegen DTV Smash en komt vanavond in actie tegen Leerdam 6. Het wordt zaak voor dit team om wat punten bij elkaar te sprokkelen, men staat laatste in de 6e klasse D.

Jaco Blotenburg wist namens duo 7 de eer te redden door een puntje te pakken tegen NSV 2. Michiel Koelewijn bleef helaas puntloos en ook de dubbel was voor het tweetal uit Nieuwegein. Deze week is het in deze 6e klasse C uit tegen SVE 8. Ook dit Bunshot team heeft de punten hard nodig, men staat op de 5e plaats, met slechts twee punten meer dan de hekkensluiter Vita 3.