Tafeltennisteams op helft competitie. Volle winst voor Bunshot Duo 1

Afgelopen week hebben de meeste tafeltennissers de eerste helft van de najaarscompetitie alweer afgerond. De zes tweetallen en het reguliere driemans team kunnen zich gaan richten op de 2e helft, waarin de prijzen definitief zullen worden verdeeld. De terugwedstrijden beginnen vanavond overigens met maarliefst 5 thuiswedstrijden in de Kuil.

Eigenlijk voor de eerste keer deze competitieronde wisten Ronny Vermeer en Arjan de Graaf dinsdagavond uit bij Huizen de maximale 0-5 score neer te zetten. Duo 1 nadert met deze uitslag de eerste plek in deze 1e klasse A poule op 1 punt, koploper SVE 1 heeft een wedstrijd meer gespeeld, dus dat ziet er gunstig uit. Deze week zijn deze Bunshotters vrij, komende woensdag staat de kraker met SVE 1 op het programma. Duo 1 speelt dan thuis en kan hopelijk het thuisvoordeel benutten om zo de koppositie in de poule over te nemen van dit Utrechtse koppel.

De heren van Bunshot 1 regulier waren afgelopen donderdag niet bij machte om iets te doen aan het geweld wat HTTC 2 tentoon spreidde. Rutger van de Vuurst, Robert van der Mast en Bennie van Luit gingen helaas met 10-0 ten onder tegen het Houtense trio, wat met deze uitslag de nummer 1 positie in deze 2e klasse A nog verder heeft versterkt. Vanavond speelt Bunshot 1 thuis tegen SVE 6. Voor het eerste team zal het zaak zijn om Overhees en Rega onder zich te houden om hiermee rechtstreekse degradatie te ontlopen.

3-2 verlies en 4-1 winst was de oogst voor Duo 2 in de wedstrijden tegen respectievelijk Bijmaat (uit) en Smash (thuis) van afgelopen week. Pieter en Rutger van de Vuurst spelen vanavond weer tegen Bijmaat en beide heren zullen revanche willen van de uitnederlaag van afgelopen week. In deze 3e klasse A is het overigens het tweetal uit Huizen wat samen met ATC 1 de eerste plaats op de ranglijst bezet. Duo 2 volgt op de plaats 4.

Voor Duo 3 was er woensdagavond een onverwachte nederlaag tegen Hilversum 4. George Reynolds en Evert Blotenburg begonnen voortvarend met een 2-0 voorsprong. Hierna kwam het team uit de Mediastad echter op stoom en werd er, zij het drie keer pas na 5 sets, alleen maar gewonnen. De uitslag kwam hierdoor dus uit 2-3, wat dan ook weer betekent dat het derde team de koppositie in de 4e klasse A moet overlaten aan Smash Woudenberg. Straks is het voor dit team thuis tegen TTCL 1.

Een knappe zege van Zeger van Twillert in zijn singles en winst in de dubbel met Klaas Huijgen zorgde voor een 3-2 verlies van Duo 5 bij en tegen WIK 2. Deze mannen staat nu 4e in de 5e klasse A en moeten een beetje oppassen voor Bijmaat 5. In ieder geval is men deze week vrij, volgende week wacht de strijd tegen mede koploper TVS 3.

Duo 6 was afgelopen week vrijaf en speelt morgenavond uit bij Maarssen 9. Dit team moet punten sprokkelen om zo boven Overhees 3 te blijven staan.

Uit bij Vita 3 wisten Jan Duijst en Jaco Blotenburg een zwaar bevochten overwinning uit het vuur te slepen. Beide heren wonnen een enkelspel en winst in de dubbel zorgde uiteindelijk voor de 2-3 uitslag. De middenmoter in de 6e klasse C speelt vanavond thuis tegen DTV- Smash 3.