Flitsende start Bunshot teams

Afgelopen week speelden bijna alle tafeltennissers na de lange verplichte coronastop weer hun eerste partijen voor de najaarscompetitie. Alleen het 7e duo team was nog vrijaf, zij spelen vanavond de eerste partijen. Overigens viel er weinig te merken van de korte voorbereiding, want alle Bunshot teams die in actie kwamen wisten hun wedstrijden te winnen.

Deze najaarscompetitie wordt uiteraard gespeeld met een aantal restricties, de belangrijkste wijzigingen vinden we terug in het dubbelspel. De dubbel bij de duo teams, normaal de 3e set, is een samengestelde partij, elke deelnemer speelt om en om 1 game tot er minimaal 3-0 of maximaal 3-2 op het scorebord staat. Voor de senioren competitie (de oude reguliere competitie) is het dubbelspel geschrapt. Men speelt daar dus alleen maar 3 x 3 enkelpartijen.

Senioren 1, uitkomend in de 2e klasse A, nam het woensdagavond op tegen Almeerspin 5. Rutger van de Vuurst, Robert van der Mast en Arjan de Graaf konden vrij snel een 4-0 voorsprong opbouwen. Hierna deden de mannen uit de Flevopolder iets terug, maar uiteindelijk werd na de 9 singles een 6-3 overwinning door Bunshot 1 op het wedstrijdformulier ingevuld. De Graaf scoorde het volle pond (3 x), Van der Mast pakte tweemaal winst en het laatste punt werd knap door Van de Vuurst gepakt. Morgen speelt het 1e weer een partij, ditmaal is het uit naar Nijkerk tegen REGA 3.

Ook Duo 1 deed in de wedstrijd tegen Shot Wageningen 1 zeer goede zaken. Er was in de singels tweemaal winst van Ronny Vermeer en eenmaal winst van Arie van Diermen, vervolgens werd er in de partij die normaal gesproken het dubbelspel is ook nog eens gewonnen door Bunshot 1. Dit bracht de eindstand op een prima 1-4. Vanavond ontvangt Duo 1 in deze 1e klasse A het Nieuwegeinse NSV 1 in de Kuil.

Vader en zoon Van de Vuurst troffen met Duo 2 het supertaaie Barneveld 1. Pieter wist zijn beide opponenten vrij gemakkelijk opzij te zetten, hij won beide singels. Rugter had meer moeite en kwam niet tot scoren. In de 3e set echter konden beide heren na een spannend vijftal games het winstpunt bijschrijven, wat uiteindelijk de 3-2 winst opleverde. Vanavond is het in de 2e klasse B verder tegen Effect 2.

In de 4e klasse G, de poule van Remco en Hille de Graaf wist Duo 3 een vergelijkbare overwinning te pakken. Remco pakte twee winstpunten, zijn vader bleef puntloos, maar door winst in de 3e set pakte men toch de 2-3 winst. Vanavond komt SVO 3 op bezoek.

Evert Blotenburg en George Reynolds konden een ijzersterk optreden in Huizen bekronen met een 1-4 winst op Bijmaat 3. Evert pakte zijn beide enkels, George won er één en er was een prima winst in de 3e set van beiden. Vanavond gaat het in deze 4e klasse D verder met een thuiswedstrijd tegen Effect 3.

Duo 5 komt uit in de 5e klasse A en Klaas Huijgen en Zeger van Twillert pakten woensdagavond ook een prima zege. Het werd 3-2 thuis tegen Hoogland 3, door tweemaal winst van Huijgen en eenmaal winst van Van Twillert. Dit “zwagerteam” pakt het vanavond weer op in de uitwedstrijd tegen Smash Woudenberg 4.

Het tweede “zwagerteam”, Duo 6, scoorde in de 6e klasse F een keurige 3-2 overwinning op NSV 4. Paul Jorritsma boekte de volle winst, Niels van den Broek won eenmaal. Helaas ging de 3e set wel naar het tweetal uit Nieuwegein. Deze week is dit team vrij, volgende week woensdag spelen beide heren weer thuis tegen Hilversum 8.

Tenslotte Duo 7, zij komen uit in de 6e klasse Poule G. Dit is, net als bij Duo 6 het geval is, een vijfmans poule. Hierdoor waren deze mannen afgelopen week nog vrij, maar vanavond begint hun najaarscompetitie met een thuiswedstrijd tegen SVO 5.