Competitie weer begonnen

Bunshot is het tafeltennis voorjaar afgelopen week gestart met vier overwinningen en vijf verliespartijen. Deze week staan er in speelronde 2 maarliefst 5 thuiswedstrijden op het programma, dus dat belooft een drukke boel te worden in de Kuil.

Senioren 1 speelt deze week in de 2e klasse C een uitwedstrijd tegen het eerste team van Barneveld. In de thuiswedstrijd van afgelopen woensdag kreeg Bunshot 1 klop van het sterke Leerdam 1, maar de schade bleef met 4-6 beperkt. Bennie van Luit was goed voor de helft van de score, Henk de Jong voegde ook een winstpartij toe en hij won samen met Rob Boers ook het dubbelspel.

Het eerste Duo team van Bunshot speelde donderdagavond bij ZTTV in Zeist en kreeg het daar enorm lastig. Arie van Diermen kwam niet tot scoren en pas in de allerlaatste partij kon Ronny Vermeer met eenmaal winst de eer voor Duo 1 redden; 4-1. Vanavond is het in deze 1e klasse A thuis tegen Hoogland 1.

Ook Duo 2 kende in de 2e klasse B een moeilijke start van het voorjaar, uit bij SVE 4 werd met 3-2 verloren. Rutger van de Vuurst bleef met lege handen, Pieter van de Vuurst sprokkelde de twee winstpunten bijelkaar. Vanavond spelen beide heren thuis tegen ONI 2, wat uit de eerste competitiewedstrijd slechts 1 punt overhield.

Duo 3 kon woensdagavond het thuisvoordeel niet in punten omzetten. Hille de Graaf kwam net te kort tegen Shot 3 en Remco de Graaf scoorde alleen in de laatste wedstrijd een punt; 1-4. In deze 4e klasse G ontmoeten vader en zoon vanavond het 1e duo team van Reflex uit Maarn.

Waar een groot aantal teams last lijkt te hebben van wat opstart problemen, is daar bij Duo 4 absoluut geen sprake van. De eerste wedstrijd, al gespeeld op 24 januari, werd keurig met 1-4 gewonnen (Hilversum uit) en ook vrijdagavond werd Almeerspin 3 met 2-3 aan de zegekar gebonden. Klaas Huijgen en Zeger van Twillert pakten beiden eenmaal winst uit hun singles en beiden wonnen het o zo belangrijke punt uit het dubbelspel. De mannen staan hierdoor op kop in de 5e klasse F en spelen vanavond ook weer, ditmaal de eerste thuiswedstrijd van het seizoen, tegen Hoogland 3.

George Reynolds had zich zijn rentree voor Duo 5 samen met Evert Blotenburg niet beter kunnen voorstellen. Fletio 3 werd woensdag met de maximale 5-0 score van tafel geveegd. Dat biedt perspectief voor de uitwedstrijd van deze week in deze 5e klasse A, tegenstander is vanavond Smash Woudenberg.

Paul Jorritsma redde de eer van Duo 6 door een punt te pakken tegen het 7e van ONI. Zwager Niels van de Broek bleef woensdagavond net puntloos. Morgen spelen deze mannen in deze 6e klasse I uit bij De Schans 6.

Ook Duo 7 speelt tegen een tweetal van De Schans, alleen is dat voor het 7e vanavond een thuiswedstrijd. Overigens wisten Jan Duijst en Jaco Blotenburg afgelopen maandagavond met 2-3 te winnen bij het 8e van HTTC. Beiden pakten een punt uit het enkelspel en winst in de dubbel zorgde dus ook hier voor de eindoverwinning.