# deze week laatste wedstrijden # Kampioenen bij Bunshot

Met nog één competitieronde te spelen is Duo 2 al kampioen in hun klasse geworden. Duo 4 pakte ook het kampioenschap, door ruiling van de laatste ronde naar afgelopen week zit het er voor deze mannen al op. Deze week is de laatste ronde van de najaarscompetitie, volgende week is er een vrije week en de week daarna zullen de tafeltennissers van Bunshot strijden om de felbegeerde titel Clubkampioen 2019. Ook zal op die 11e december de huldiging van de kampioensteams plaatsvinden.

Pieter en Rutger van de Vuurst zijn zonder in actie te komen kampioen geworden in de 3e klasse B. De enige concurrent in de strijd om de titel, het 3e team van Woerden, ging afgelopen donderdag in de thuiswedstrijd tegen HTTC 1 met 2-3 onderuit. Hierdoor is de voorsprong van Bunshot Duo 2 opgelopen tot 6 punten en zijn zij dus niet meer in te halen door de andere teams. Uiteraard zullen beide heren de laatste partij van dit najaar, vanavond thuis tegen HTTC 1, hun uiterste best doen om de voorsprong nog verder te vergroten.

Duo 4 trof afgelopen week in hun laatste wedstrijd van het seizoen het 6e van Maarssen. Aangezien Remco de Graaf vanaf deze week in het buitenland vertoeft, werd de 10e partij gespeeld in de inhaalweek en dat leverde Duo 4 een afgetekende 5-0 overwinning en het kampioenschap in de 5e klasse A op. Hille en Remco zullen hierdoor komend voorjaar uitkomen in de 4e klasse, een lang gekoesterde wens van vader en zoon.

Bunshot 1 regulier gaat nog een spannende week tegemoet. Men speelt morgenavond uit bij Maarssen 3 en de voorsprong op de nummer twee uit de poule, Buna 1, bedraagt nog slechts drie punten. Ook Buna speelt morgenavond, uit bij VEV in Hilversum, en door middel van de TT app zullen de onderlinge prestaties met een haviksoog in de gaten worden gehouden. Streven van Bunshot 1 is in ieder geval om minimaal 7 punten te pakken om zo het kampioenschap in de 3e klasse A te pakken.

Van de andere teams komen vanavond Duo 1, Duo 3 en Duo 5 ook nog thuis in de vertrouwde Kuil in actie. Voor Duo 1 wacht de pittige strijd tegen TVP uit Putten en in deze poule, de 1e klasse B, zal Gispen 1 waarschijnlijk de kampioensschaal omhoog mogen houden. Afhankelijk van de uitslag van vanavond eindigt Bunshot Duo 1 als 2e of als 3e.

Klaas Huijgen en Zeger van Twillert spelen vanavond met Duo 3 tegen de nummer 1 uit de 5e klasse G, het Huizer Bijmaat 5. Het onderlinge verschil is 4 punten, dus Bijmaat zou genoeg hebben aan 1 punt om de schaal veilig te stellen. Ondanks dit gegeven belooft dit een spannende pot te worden, want wellicht kan Duo 3 het thuisvoordeel maximaal benutten.

Duo 5 staat op 3 punten achtstand op koploper Bijmaat 6 in deze 6e klasse A. Als het tweetal uit Huizen dus punten verspeelt en Duo 5 wint vanavond ruim van SC ’t Gooi, dan is in deze poule nog van alles mogelijk.

Voor Duo 6 gaat deze competitie als een nachtkaars uit. De 6e klasse C was een super zware poule, waarbij er voor de mannen van het 6e weinig geluk viel te noteren. Deze week is de laatste partij van dit seizoen, uit bij NSV 3, hierna kunnen Paul Jorritsma en Niels van den Broek zich rustig op het voorjaarsseizoen gaan richten.