competitie nadert einde

De vier uitwedstrijden die de Bunshotters afgelopen week speelden, leverden tweemaal winst en tweemaal verlies op. Vanavond, we zijn inmiddels in de één na laatste speelweek, wordt het een volle bak in de Kuil, vijf teams spelen een thuiswedstrijd. Duo 4 komt deze week zelfs twee keer in actie. Volgende week is de inhaalweek, waarna in de week van 25 november alweer de laatste wedstrijden van deze najaarscompetitie staan gepland.

Arjan de Graaf en Ronny Vermeer speelden vrijdagavond bij Shot in Soest en kwamen daar met Duo 1 nog redelijk weg. Een knappe dubbele winst van De Graaf en winst in de dubbel door beide heren leverde een nipte 2-3 overwinning op. Vanavond pakt de koploper in de 1e klasse B het weer op tegen Gispen 1, waarna vervolgens in de laatste ronde de meest lastige partij tegen TVP 2 op het programma staat. Voor Duo 1 is het nog zeker geen gelopen race, maar de heren kunnen vooruitkijken naar nog twee thuiswedstrijden, waarbij het thuisvoordeel wellicht kan worden benut.

Bunshot 1 regulier was afgelopen week vrij en speelt deze week weer een thuiswedstrijd. De moelijkste tegenstander uit de 3e klasse C, het Muiderbergse Buna 1, maakt vanavond haar opwachting in de Kuil. Bij winst zet het eerste een grote stap richting het kampioenschap.

Rutger en Pieter van de Vuurst gingen vrijdagavond net niet met de maximale score aan de haal. In de laatste partij ging Van de Vuurst junior net in de 5e game onderuit, waardoor tegenstander Zeta 2 met 1-4 werd verslagen. In deze 3e klasse B moet het wel heel raar lopen wil Duo 2 geen kampioen worden. Straks speelt dit tweetal thuis tegen Woerden 3.

In de 5e klasse G is het ongemeen spannend. Klaas Huijgen en Zeger van Twillert verloren afgelopen woensdag bij Hilversum met 3-2, waardoor Duo 3 nu samen met Bijmaat 5 de ranglijst aanvoert. In deze poule is het voor beide mannen deze week uit tegen DTV Smash. In de laatste wedstrijd, woensdag 27 november, komt het Huizer Bijmaat op bezoek in de Kuil en het kan maar zo dat dit de kampioenswedstrijd gaat worden.

Duo 4, met twee wedstrijden minder gespeeld momenteel tweede in de 5e klasse A, moet deze week vol aan de bak tegen dezelfde tegenstander. Eerst is het uit bij SC ’t Gooi en vanavond pakken de mannen de thuiswedstijd tegen het Hilversumse tweetal op. Bij twee goede uitslagen wisselen vader en zoon De Graaf de koppositie met HTV 1.

In de 6e klasse A heeft Duo 5 de eerste plaats helaas moeten afstaan aan Bijmaat 6. In de komende twee weken zal het 5e alles op alles moeten zetten om het Huizer tweetal weer in te halen. Deze week is het in ieder geval uit tegen NSV, waarna de laatste wedstrijd thuis tegen SC ’t Gooi 5 wordt gespeeld.

De 6e klasse C, de poule van Duo 6, is voor ONI 6. De andere teams, evenals Duo 6, komen er eigenlijk niet aan te pas. Vorige week dinsdag, in de uitwedstrijd tegen Reflex Maarn, wist Paul Jorritsma de eer wel te redden, Niels van den Broek bleef puntloos (4-1). Vanavond is het in deze poule Bunshot 6 tegen De Schans 6.