^behoorlijk wat kampioenskansen^ Pittige week voor Bunshot 1

Achteraf gezien viel het woensdagavond met de drukte in de Kuil nogal mee. Doordat Duo 2 de wedstrijd tegen Woerden had verplaatst, speelden er totaal vier teams in plaats van vijf, een thuiswedstrijd. Deze week zijn er geen thuiswedstrijden in verband met dankdag. Wel komen vier teams buiten de dorpsgrenzen in actie. Met nog een paar wedstrijden voor de boeg, staan een aantal teams er prima voor. Als het meezit kunnen er zomaar 5 teams een gooi naar het kampioenschap doen.

De mannen van het eerste reguliere team hadden afgelopen week twee partijen ingeroosterd staan. Woensdagavond kwam ATC Almere op bezoek en vrijdagavond speelde Bunshot 1 uit tegen Hilversum 11. Woensdag pakten Henk de Jong, Rob Boers en Arjan de Graaf een zwaarbevochten en belangrijke overwinning. Er was driemaal winst voor De Graaf, tweemaal voor Boers en eenmaal voor De Jong. Het drietal uit de Flevopolder pakte de dubbel, waardoor de uitslag op 6-4 werd bepaald. Vrijdagavond speelden Bennie van Luit, Robert van der Mast en Henk de Jong. Van Luit wist door slim te spelen heel knap de volle winst (3 maal) te pakken. De Jong en Van der Mast bleven steken op een enkele winstpartij, hierdoor werden de punten met Hilversum gedeeld; 5-5. Het eerste staat nog steeds ruim op kop in de 3e klasse C en ontvangt volgende week het Muiderbergse Buna 1, de enige tegenstander die het Bunshot 1 nog echt lastig kan maken in de race naar de titel.

Duo 1 was afgelopen week vrij, maar komt vrijdag weer in actie in een uitwedstrijd tegen het Soester Shot 1. Duo 1 staat, met een wedstrijd meer gespeeld, nog steeds eerste in deze 1e klasse B, maar het zal zaak zijn om Gispen, toevallig de tegenstander van de komende week, onder zich te houden.

Duo 2, nog steeds lijstaanvoerder in hun poule, zag vorige week de partij tegen Woerden 3 op het laatst uitgesteld worden. Deze week komen vader en zoon Van de Vuurst echter wel weer in actie. Zeta 2 uit Zeewolde is vrijdagavond de volgende horde in de strijd om het kampioenschap in de 3e klasse B.

Voor Klaas Huijgen en Zeger van Twillert, momenteel met Duo 3 koploper in de 5e klasse G, was er afgelopen week een 3-2 zege op Woerden 5. Als vanavond uit bij Hilversum 7 weer wordt gewonnen kunnen ook deze heren zo langzamerhand voorzichtig gaan denken aan een kampioenschap en de daarbij behorende promotie naar een klasse hoger.

Thuis tegen Hilversum 6 leverde Remco de Graaf en Hille de Graaf geen enkele moeite op en Duo 4 zorgde dan ook voor de maximale 5-0 score. De mannen stijgen hierdoor naar plek 1 in de 5e klasse A. Komende maandag pakken vader en zoon de draad weer op met een uitwedstrijd tegen de hekkensluiter uit de poule, SC ’t Gooi 1.

Jan Duijst en Jaco Blotenburg kregen afgelopen dinsdag pittig klop in de uitwedstrijd tegen het Huizer Bijmaat 6. Lichtpuntje van de avond was wel de winst in de dubbel door beide Bunshotters, maar verder dan dat kwamen de heren niet. De uitslag kwam hierdoor uit op 4-1 en Duo 5 moet er nu voor vrezen dat men de koppositie van de 6e klasse A moet afstaan aan datzelfde Bijmaat.

De thuiswedstijd tegen ONI 6 leverde Duo 6 weinig op. Zowel Niels van den Broek als Paul Jorritsma kwamen niet in hun spel, waardoor de partij roemloos met 0-5 werd verloren. Deze week spelen beide zwagers in deze 6e klasse C uit tegen het vierde van Reflex uit Maarn.