^vanavond volle bak^ Winst voor Duo tafeltennissers

In verband met de herfstvakantie werden vorige week slechts drie wedstrijden gespeeld voor de najaarscompetitie. Deze week komen alle teams weer in actie en vanavond wordt het zeker een drukke boel in de Kuil, want 5 teams spelen thuis. Met voor de meeste teams nog drie wedstrijdweken te gaan is het in sommige poules superspannend. Er zijn maarliefst 5 teams die in meer of mindere mate kans hebben op het kampioenschap.

Duo 1 haalde vorige week in tegen het 1e team van Huizen en Arie van Diermen en Arjan de Graaf wisten een keurige overwinning te pakken. In de thuiswedstrijd werd al met 4-1 gewonnen, dinsdagavond wonnen De Graaf en Van Diermen weer met dezelfde cijfers. Van Diermen was goed voor eenmaal winst, De Graaf scoorde twee punten en het vierde punt kwam tot stand door een ijzersterk optreden in de dubbel, de mannen wonnen pas in de 5e set met 15-17. Duo 1 staat nu virtueel op kop, de koppels van Gispen en TVP volgen op respectievelijk 1 en 2 punten (en een wedstrijd minder). Overmorgen speelt Duo 1 uit in Soest tegen Shot 1.

Bunshot 1 regulier, de huidige koploper in de 3e klasse C, ontvangt straks in de Kuil het 4e van ATC uit Almere. Na vanavond volgt er een dag rust, waarna men vrijdagavond de degens kruist met het 11e van Hilversum. Na deze wedstrijd weten de mannen of de kampioenskansen nog steeds realistisch zijn.

Duo 2 staat ruim op kop in de 3e klasse B en ontvangt vanavond Woerden 3, wat nog 2 wedstrijden moet inhalen. Bij winst kunnen Pieter en Rutger van de Vuurst de koppositie duidelijk verstevigen.

Na de 0-5 zege bij Leerdam lukte het Zeger van Twillert en Klaas Huijgen afgelopen week niet nog een keer om het tweetal uit de glasblazersstad op de maximale nederlaag te trakteren. Iets wat bijna nooit voorkomt, gebeurde toch, beide heren verloren het dubbelspel. De uitslag kwam derhalve uit op 4-1, maar de mannen staat nog bovenaan in de 5e klasse G en vanavond wacht de clash met Woerden 5.

Duo 4 pakt vanavond de draad weer op met een thuiswedstrijd tegen Hilversum 6. Mochten Remco en Hille de Graaf ruim winnen, dan wordt het stuivertje wisselen met HTV 1 voor de nummer 1 positie in deze 5e klasse A.

Thuis tegen ONI 8 leverde Evert Blotenburg en Jan Duijst weinig problemen op. Tweemaal winst voor Blotenburg, eenmaal voor Duijst en een gewonnen dubbel zorgde voor een prima 4-1 winstpartij voor Duo 5. De huidige lijstaanvoerder in de 6e klasse A speelt morgen de lastige uitwedstrijd tegen het Huizer Bijmaat 6. Als deze wedstrijd wordt gewonnen, dan ziet het er voor het 5e rooskleurig uit.

De heren van duo 6 spelen vanavond de pittige wedstrijd tegen het tot nu toe beste koppel uit de 6e klasse C, het 6e van ONI. Als Paul Jorritsma en Niels van den Broek kunnen stunten, dan kunnen ze wat klimmen op de ranglijst.